Advertisement

Advertisement

Çete: ‘Eleştiren tarafta kalmak yerine çözüm üretmek için siyasete girdim”

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ad ads ads
30/10/2026

Çete: ‘Eleştiren tarafta kalmak yerine çözüm üretmek için siyasete girdim”

Yeniden Doğuş Partisi Lefkoşa Milletvekili Adayı Ömer Çete, Kanal T’de Pınar Gözek’in sunduğu “Siyasette Yeni Yüzler” programına konuk olarak siyasete giriş sürecini, ülke ekonomisini ve YDP’nin çözüm odaklı yaklaşımını değerlendirdi.

Çete, siyaseti bir makam, unvan ya da kişisel kariyer alanı olarak görmediğini belirterek, kendisine “Eleştiren tarafta mı kalacağım, yoksa ülkemin sıkıntılarına çözüm konusunda katkı mı sağlayacağım?” sorusunu yönelttiğini ve bu nedenle siyasete adım attığını söyledi.

Toplumun artık kavga eden, ayrıştıran ve sürekli geçmişi tartışan bir siyaset istemediğini ifade eden Çete, vatandaşın sorunların tekrar edilmesini değil, somut çözüm önerilerini duymak istediğini vurguladı. Hayat pahalılığı, sağlık, eğitim ve gençlerin gelecek kaygısının siyasetin öncelikli başlıkları olması gerektiğini söyledi.

Ekonomide turizm, yükseköğrenim ve inşaat sektörlerinin önemine değinen Çete, bu alanlarda yaşanan daralmanın küçük ve orta ölçekli işletmeleri doğrudan etkilediğini belirtti.

Turizmin yalnızca kumar ve deniz turizmiyle sınırlandırılmaması gerektiğini söyleyen Çete; sağlık, eko ve inanç turizminin geliştirilmesini, yükseköğrenimin yeniden güçlendirilmesini ve üretim ekonomisine dönüşü savundu.

Tarımda planlı üretim, kooperatifleşme ve devlet desteği gerektiğini belirten Çete, güneş enerjisinin de daha etkin kullanılması gerektiğini ifade etti.

Çete, siyasi aktörlerin ayrışmak yerine ülke menfaatine olan projelerde ortak akılla hareket etmesi gerektiğini de vurguladı.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.