Advertisement

Advertisement

Cumhurbaşkanı Erhürman, Fiber Optik Protokolü İçin Anayasa Mahkemesi’ne Başvurdu

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Türkiye ile KKTC arasında yapılacak fiber optik altyapı işbirliği protokolünü Anayasa Mahkemesi’ne gönderdi; uygulamalarda devletin itibarı ve güvenilirliğine dikkat edilmesi vurgulandı.

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ads ads
10/03/2026

Cumhurbaşkanı Erhürman, Fiber Optik Protokolü İçin Anayasa Mahkemesi’ne Başvurdu

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında KKTC fiber optik altyapısının geliştirilmesi ve fiber optik kablolar üzerinden hizmetlerin hanelere ve işletmelere ulaştırılmasını kapsayan işbirliği protokolünü, Anayasa'nın 146. maddesi kapsamında Anayasa Mahkemesi’ne sundu.

Erhürman'ın açıklaması şöyle:

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında KKTC Fiber Optik Altyapısının Geliştirilmesi ve Fiber Optik Kablolar Üzerinden Sunulan Hizmetlerin Hanelere ve İşletmelere Götürülmesi Kapsamında Yapılacak Çalışmalara İlişkin İşbirliği Protokolü Onay Yasası", bugün itibarıyla, Anayasa'nın 146. maddesinde Cumhurbaşkanı'na verilen yetki çerçevesinde, Anayasa'ya "aykırı veya ona uygun olup olmadığı konusunda görüşünü bildirmek üzere" Anayasa Mahkemesi'ne sunulmuştur. Daha önce de belirttiğim gibi, Cumhurbaşkanlığı'nın beklentisi, bundan sonraki uygulamalarda, Devlet'in itibarı, güvenilirliği ve ciddiyeti dikkate alınarak, önceden, Anayasa'nın 158'inci maddesi çerçevesinde Devlet'in hukuk danışmanı olan Başsavcılığımızdan yazılı görüş alınarak işlem yapılmasıdır."

 

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.