Binatlı Spor Klubü’nde Tuzak ve Tuzakçılar
02/09/2011
Ümit Bahşi
Gönülden bağlı olduğum, yeşil-sarı rengin takımı Binatlı’ nın,çeşitli gömbinalara ve ayak oyunlarına maruz kalması, kulübün sevgisini taraftar üzerinde çok eksiltmiştir. Bir çok taraftarın sırf bu tuzak ve tuzakçılar yüzünden, maçlara gelmediği de açıktır. Bu yüzdendir ki, geçen sene yönetimde genel sekreter olarak yer aldığımda, kurumsallaşmaya ve şefaflığa önem vermiştim. Bu sene, tuzak ve tuzakçılar yüzünden görev kabul etmedim. Başkan Raif Erkıvanç’ın çok iyi niyetli ve özverili olmasına karşın, genel kurulda haksız eleştirilere maruz kalması, çok üzücü bir olay.
Şeffaf ve temiz yönetim oluşturmak adına, bu yola çıkılmıştı ve yıllardır kulüpten nemalanmak istenenler, devre dışı bırakılmıştır. Özel Tahsin – Orsel Neşe sürtüşmesi, hem kulübe, hem de camiyaya zarar vermiştir. Bu kadar tuzakların kurulu olduğu Binatlı’da, ağzınızla kış tutsanız, başarılı olamazsınız. Futbolcusundan, yöneticisine kadar, sizin alın teriniz, emeğiniz ve paranız, bir gecede bazı telefonların işletilmesiyle sıfırla çarpılır. Çünkü kulübün dışında kulisler vardır. Bu kulislerin iki tane de buluşma noktası vardır. Eğer bunların dışında iseniz, sizi yıpratarak dışlarlar. Herkesin kendi hesabı ve derdi vardır, amaç da hizmet etmek değil, Binatlı’yı kullanmaktır.
Dışarıda çok konuşan yöneticiler, para vermeye ve icrata gelince, bir şey yapmazlar. Yani hizmet amaçlı bir şey yoktur ortada. Lafazanlık yapmakta ve çok konuşarak insanları etkilemeye çalışan bazı yöneticiler, bal yapmaz arı gibi ortalıkta dolaşıyorlar. Gelinen aşamada, yine başkan elini cebine atacak ve bu sene de böyle geçirilmeye çalışılacak.
Transfer döneminde, başkanın yaptığı transferleri bile kadroya koymayan, hazırlık maçlarında oynatmayan teknik direktör Kamil Özinal’a ne demeli? Futbolcuları kazanmak yerine, onları küstürmek marifet sanılıyor. 22 kişilik kadronun açıklanacağı gün, bir gece evvelden çeşitli telefonlarla kadronun belirlendiği ve sabahtan çarşıda duyulması da ne kadar ilginçtir. Oysa kadroya girenlerin, yönetim kurulu toplantısında, ele alınması gerekiyordu. Kamil Özinal bazı futbolculara, bir başka yöneticiyle tuzak kurduğu ve kadroyu böyle belirlediği, açık ve nettir.
Hedef büyütmek yerine, üçüncü lig takımlarla maç yapıp kazanmak, büyük bir marifetmiş gibi, başarı sanılıyor. Oysa yapılması gereken Yenicamii, Çetinkaya gibi güçlü takımlarla hazırlık maçı yapmaktır. Eksiklikleri ve oyun düzenini anca böyle fark edersiniz. Doğancı’yı 4-1 yenmekle takım hazırlanmaz. Kamil Özinal şimdiye kadar hangi büyük takımı çalıştırdı ki, Binatlı’yı hazırlasın. Binatlı büyük bir takımdır ve boşa harcayacak zamanı yoktur. Bu yüzden, hedefleri büyük hocalarla çalışmakta fayda vardır.
Doğancı maçında en büyük eksiklik, oyun sisteminin olmamasıdır. İkinci yarı başlarken, Yasin Doğan’ın kızarak, sahayı terk etmesi gözden kaçmamıştır. Böyle bir golcünün Binatlı’ya çok faydası olmuştur. Yoksa Kamil Özinal, onu da küstürmeyi, göze almış mıdır? Bu konuyla ilgili, sorun yaşanacağı, apaçık ortadadır.
Hamitköy, Yasin’i kiralık olarak istiyor. Bunu da yönetim değerlendirmeli. Yasin büyük bir kazanımdır, fakat insana endeksli bir yaklaşım, Binatlı’da pek yok. Küstürelim, kalbini kıralım, biz de istediğimiz futbolcuyu takımda oynatalım. Bir çok eski başkanı bile, sırf bu tuzak ve tuzakçılar yüzünden, bir çok eski başkanı da küstürmeyi başardık. Marifet camiyayı kucaklamak ve kenetlemektir.
Üçüncü lig takımlarıyla hazırlık maçı yapmak, Binatlı’ya bir şey kazandırmaz. Üç hafta sonra ligler başlıyor. Sizce bu yönetim ve teknik direktör kaç maç dayanır?














































































































































