Devlet okulunda bile yalnızca okul kıyafetleri 1499 TL

Devlet okullarında bile yalnızca okul kıyafetlerinin yüzde 30 zamla, 1499 TL’ye yükselmesi, cep yakıyor ve velileri isyan ettiriyor.

ads ads ads ads
25/08/2021

ads
Devlet okulunda bile yalnızca okul kıyafetleri 1499 TL

HABER KIBRIS-ÖZEL HABER

Ülkemizde 2021-2022 eğitim öğretim yılı eylül ayında bir yandan pandemi endişesiyle açılacakken öte yandan, okul masrafları veliler için ise büyük bir sıkıntı yaratıyor. Devlet okullarında bile yalnızca okul kıyafetlerinin yüzde 30 zamla, 1499 TL’ye yükselmesi, cep yakıyor ve velileri isyan ettiriyor.

Haber Kıbrıs Haber Merkezi’ne ulaşan vatandaşlar, lise birinci sınıfa başlayan bir öğrencinin okul kıyafeti maliyetinin 1499 TL olduğunu belirterek, böylesine zor bir zamanda yüksek fiyatların izah edilir olmadığını vurguladı. Okul alışverişinin sadece üniforma ile kalmayacağını, ayakkabı, çanta, okul malzeme ve kırtasiye ürünlerinin de eklenerek neredeyse asgari ücrete denk geleceğini belirttiler. Özellikle çok çocuklu ailelerde bu rakamın katlanacağı ve aileleri maddi sıkıntıya sokacağını vurguladılar. Veliler, devlet yetkililerine çağrıda bulunarak, okulların üniforma için yönlendirdiği firmanın, okulların açılmasına bir ay kala yüzde 30 zam yapmasının anlaşılır olmadığını ve asgari ücretle geçinen kişilerin bu yükün altından nasıl kalkacaklarını sordular.

Okulların yönlendirdiği firmanın belirlediği fiyat listesi şöyle:

 

25/08/2021 13:54
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: devlet okulu, kıyafet, haberkıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.