Advertisement

Advertisement

Dışışleri Bakanı Özersay: Bir çocuğun hevesini kırdılar

Berilsu Meral Güney Kıbrıs'ta düzenlenen ödül törenine Kıbrıs Rum Yönetiminin engeli nedeni ile katılamadı.

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ads ads
12/12/2019

Dışışleri Bakanı Özersay: Bir çocuğun hevesini kırdılar

IGCSE Türkçe sınavında dünya birincisi olan Bülent Ecevit Anadolu lisesi öğrencisi 15 yaşındaki  Berilsu Meral Güney Kıbrıs'ta düzenlenen ödül törenine Kıbrıs Rum Yönetiminin engeli nedeni ile katılamadı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Dışişleri Bakanı Kudret Özersay "Küçük bir çocuğa yapılan bu ayıbı kınıyorum" dedi.

Açıklama şöyle:

IGCSE Türkçe sınavında dünya birincisi olan Bülent Ecevit Anadolu lisesi öğrencisi 15 yaşındaki bir çocuğumuz ödülünü almak üzere güney Kıbrıs’ta törene davet ediliyor ama son gün, son dakika Kıbrıs Rum yönetimi çocuğun güneye geçişine kökeni nedeniyle izin vermiyor.

15 gündür BM kanalıyla diyalog halinde girişim yapmamıza ve öğrencimizin geçişi karşılığında bizim de talep edilen bazı konularda kolaylık sağlama yönünde taahhüt vermiş olmamıza rağmen, Rum yönetimi maalesef ödül törenine dakikalar kala çocuğumuzun Metehan’dan geçişine izin vermeyerek yeni bir ayıba daha imza atmıştır.

Bir çocuğun önce umutlandırılıp sonra hevesini kursağında bırakan bu yaklaşım, bu yüzyılda en hafif ifadeyle ayıptır ve insan hakkı ihlalidir, insani olmaktan çok uzaktır. Küçük bir çocuğa yapılan bu ayıbı kınıyorum.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS: Berilsu Meral, Güney Kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.