Advertisement

Advertisement

Elektrik Mühendisleri Odası’ndan Çağrı: “Bağımsız İnceleme Komisyonu Kurulsun”

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ad ads ads
31/03/2026

Elektrik Mühendisleri Odası’ndan Çağrı: “Bağımsız İnceleme Komisyonu Kurulsun”

 

KTMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Aysal, 11 bin volt elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden 43 yaşındaki Erol Demir’in ölümüne ilişkin açıklama yaptı.

Aysal, haberi derin bir üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, hayatını kaybeden yurttaşa Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve topluma başsağlığı diledi.

Bu tür acı olayların tekrar yaşanmaması için kazanın tüm yönleriyle şeffaf, tarafsız ve bilimsel bir yaklaşımla incelenmesi gerektiğini vurgulayan Aysal, olayın nedenlerinin doğru şekilde ortaya konulmasının, ihmallerin ve sorumlulukların belirlenmesinin kamu güvenliği açısından hayati önem taşıdığını ifade etti.

Aysal, bu çerçevede ilgili tüm tarafların temsil edildiği bağımsız bir inceleme komisyonunun ivedilikle kurulmasını talep ettiklerini belirterek, Elektrik Mühendisleri Odası olarak teknik bilgi ve deneyimleriyle bu komisyonda aktif görev almaya hazır olduklarını açıkladı.

Elektrik kaynaklı kazaların önlenmesi için denetimlerin artırılması, mevzuatın etkin uygulanması ve güvenlik standartlarının eksiksiz yerine getirilmesi gerektiğini kaydeden Aysal, yetkili kurumları sorumluluk almaya davet etti.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.