Erhürman: Ünal Üstel’in çağrısı 1 Nisan şakası gibi!
01/04/2026
Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Başbakan Ünal Üstel’in kendisine yönelik “ciddiyet”, “hukukun üstünlüğüne saygı” ve “güven bunalımı yaratmama” çağrısına sert sözlerle yanıt verdi.
Erhürman, yaptığı açıklamada 1 Nisan şakalarını hiçbir zaman sevmediğini belirterek, bu tür yaklaşımların genellikle “zorlama ve kötü” olduğunu ifade etti. Üstel’in kendisine yaptığı çağrıyı eleştiren Erhürman, “Bu çağrıyı yapan Sn. Üstel! Kötü bir 1 Nisan şakası gibi!” ifadelerini kullandı.
Açıklamasında gündeme de vurgu yapan Erhürman, “Neyse, 1 Nisan geçecek! Çocuklarımızın, bu halkın önünü açmak için yapacak çok işimiz var. Kötü şakalarla uğraşacak vakit yok!” diyerek, asıl odaklanılması gereken konuların ülkenin geleceği olduğunu belirtti.
Başbakan Üstel'in açıkaması şöyle:
































































































































































































