Advertisement

Advertisement

Ferhat Sakallı: Atilla Topaloğlu Sahası'nın atletizme kazandırılmasını bekliyoruz

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ads ads
15/10/2026

Ferhat Sakallı: Atilla Topaloğlu Sahası'nın atletizme kazandırılmasını bekliyoruz

Atletizm Federasyonu Başkanı Ferhat Sakallı Atatürk Stadı'nın yeni projesi nedeniyle sporcularının hazırlanması için Attila Topaloğlu Sahası'nın federasyonlarına verilmesini istediklerini açıkladı.
Sakallı'nın açıklaması şöyle,
"Yıllardır eski federasyon başkanlarımızın ve tüm atletizm camiasının hayali olan Atilla Topaloğlu (Okullar Sahası)’nın Atletizm Federasyonumuza kazandırılması, bugün atletizm adına atılacak en önemli adımlardan biridir.

Lefkoşa’nın tam merkezinde, milyon sterlin değerinde bir arazinin atletizme kazandırılması sadece bugünün değil, geleceğimizin de yatırımı olacaktır. Bu nedenle Okullar Sahası’nı önceliklerimizin başına koyduk.

Burada hedefimiz yalnızca sporcularımızın antrenman yapacağı bir saha oluşturmak değil. Sporcularımızın bilimsel yöntemlerle yetiştirildiği, beslenmelerinin desteklendiği, iki öğün yemek alabilecekleri bir mutfağın bulunduğu, masaj odaları, doktor muayenehanesi ve kuvvet ölçümlerinin yapılabileceği bir laboratuvar ortamının oluşturulduğu bir merkez kurmak istiyoruz.

Aynı zamanda burası yalnızca lisanslı sporcularımıza değil, Lefkoşa halkına da hizmet verebilecek bir alan olacak. Antrenmanların olmadığı belirli saatlerde vatandaşlarımızın temiz ve nezih bir ortamda yürüyüş yapabilmesini ve fitness çalışabilmesini hedefliyoruz. Üstelik onlarca okulun merkezinde bulunan konumuyla, okul sporlarından atletizme yeni sporcular kazandırmak için de çok önemli bir fırsat sunuyor.

Elbette atletizmin ihtiyacı yalnızca Okullar Sahası ile sınırlı değil. Çok daha büyük, kapsamlı ve modern atletizm tesislerine ihtiyacımız var. Yönetim kurulu olarak bunun da farkındayız ve bu hedefimizden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz.

Ancak gerçekleri de göz önünde bulundurmak zorundayız. Bugün Hamitköy veya Alayköy gibi bölgelerde verilecek yeni bir arazinin yol, elektrik, su ve diğer altyapı ihtiyaçlarının tamamlanması, ardından tesislerin inşa edilmesi ciddi bir zaman ve kaynak gerektiriyor. Böyle bir projenin hayata geçirilmesi belki 8-10 yılı bulabilir. Bu süre içerisinde bugün yakaladığımız başarılı sporcu jenerasyonunu kaybetme, antrenmanlarımızda ve yarışmalarımızda ciddi dezavantajlar yaşama riskiyle karşı karşıya kalabiliriz.

Atatürk Stadı’nın futbola kazandırılmasında da konumun ve hazır altyapının ne kadar önemli olduğunu gördük. Bizim için de aynı gerçek geçerlidir. Hazır altyapısı bulunan Okullar Sahası’nı atletizme kazandırmak, bugün sporcularımızın ihtiyaçlarına cevap verebilmek açısından son derece önemlidir.

Bizim düşüncemiz çok net: Önce mevcut imkânları değerlendirerek sporcularımızın önünü açmak, ardından daha büyük tesisler için çalışmaya devam etmek.

Okullar Sahası’nı atletizme kazandırdıktan sonra, daha kapsamlı tesis projelerimiz için kaynak arayışlarımızı ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerimiz doğrultusunda birden fazla atletizm sahasını ülkemize kazandırmak istiyoruz.

Bu mesele bir tercih meselesinden çok, ihtiyaçlarımızı doğru sıraya koyma meselesidir. Atletizm camiasının birden fazla sahaya ihtiyacı var ve biz de bu ihtiyacı karşılamak için planlarımızı yapıyoruz.

İnanıyorum ki hep birlikte bu projeleri hayata geçirecek, sporcularımıza daha iyi şartlarda antrenman yapabilecekleri ve yarışabilecekleri tesisler kazandıracağız. Okullar Sahası bu yolun önemli bir başlangıcı olacak.

Amacımız belli: Bugünün sporcularını mağdur etmeden, geleceğin atletizmini daha sağlam temeller üzerine kurmak.

Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu olarak bunun için çalışmaya, üretmeye ve mücadele etmeye devam edeceğiz. İnşallah hep birlikte başaracağız."

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS: Ferhat Sakallı: Atilla Topaloğlu Sahası’nın atletizme kazandırılmasını bekliyoruz
MANŞETLER

HK SPOR

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.