Advertisement

Advertisement

Fidias meclise girmiyor, AP vekilliğini tercih etti

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ad ads ads
26/05/2026

Fidias meclise girmiyor, AP vekilliğini tercih etti

AP Milletvekili ve Doğrudan Demokrasi Lideri Fidias Panayiotou, Temsilciler Meclisi’ndeki milletvekilliği görevini üstlenmeyeceğini açıkladı.

Avrupa Parlamentosu üyesi (MEP) olan Panayiotou, İçişleri Bakanlığı’na yaptığı bildirimle milletvekilliği hakkından feragat ettiğini ve Brüksel’de kalacağını doğruladı.

Panayiotou, Doğrudan Demokrasi Kıbrıs’ın Lefkoşa bölgesindeki en yüksek oy alan adayı olmuş ve 5 bin 108 oy toplamıştı.

Parti, pazar günü yapılan seçimlerde dört milletvekili çıkarmayı başardı. Seçimlerde DİSİ 17 milletvekiliyle birinci olurken, AKEL 15, ELAM ile DİKO ise sekizer sandalye elde etti. ALMA ise dört milletvekili kazandı.

Panayiotou’nun çekilmesiyle birlikte Lefkoşa bölgesindeki sandalye, partinin ikinci sıradaki adayı Yiannis Laouris’e geçti.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
TAGS: Fidias meclise girmiyor, AP vekilliğini tercih etti
MANŞETLER

HK KIBRIS

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.