Fidias, Ulusal Konsey'den çekildi
Güney Kıbrıs'ta Doğrudan Demokrasi Partisi lideri ve Avrupa Parlamentosu Milletvekili Fidias Panayotu, Cumhurbaşkanı'na Kıbrıs sorununda danışmanlık yapan Ulusal Konsey'in bir sonraki toplantısına katılmayacağını açıkladı.
24/07/2026
Güney Kıbrıs'ta Doğrudan Demokrasi Partisi lideri ve Avrupa Parlamentosu Milletvekili Fidias Panayotu, Cumhurbaşkanı'na Kıbrıs sorununda danışmanlık yapan Ulusal Konsey'in bir sonraki toplantısına katılmayacağını açıkladı.
Sosyal medya hesabından yayımladığı videoya esprili bir giriş yapan Panayotu, "Hristodulidis beni Ulusal Konsey'den attı" ifadelerini kullandıktan sonra bunun şaka olduğunu belirtti. Panayotu, Ulusal Konsey'de Cumhurbaşkanı'na tavsiyelerde bulunabilecek düzeyde Kıbrıs sorununa ilişkin bilgi ve deneyime sahip olmadığını düşündüğünü söyledi.
"Kendimin farkındayım. Sokrates'in dediği gibi, kendini tanı. Cumhurbaşkanı'na tavsiye verecek kadar Kıbrıs meselesi hakkında bilgi sahibi olmadığımı kabul ediyorum." diyen Panayotu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin adaya yapacağı ziyaret öncesinde Doğrudan Demokrasi Partisi'ni bu konuda daha yetkin bir ismin temsil etmesinin doğru olacağını ifade etti.
Panayotu, Ulusal Konsey'deki temsil görevini ekonomist ve bankacı Mike Spanos'un üstleneceğini açıkladı. Spanos'un partisinin üyesi olmadığını belirten Panayotu, "Ancak Türkiye, Kıbrıs sorunu ve ekonomi konusunda çok bilgili biri. Bu nedenle ona güveniyorum. Mike Spanos'un Ulusal Konsey'de yer almasının önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum." dedi.
































































































































































































