Gastronomi kentinin yeni lezzeti "simit bayıldı"

ads ads ads ads
06/04/2017

ads
Gastronomi kentinin yeni lezzeti "simit bayıldı"

Gaziantepli simit ustası Hüseyin Aslansoy, 7'den 70'e herkesin severek tükettiği simitle imam bayıldı yemeğini harmanlayarak yeni bir lezzet oluşturdu. Aslansoy'un "simit bayıldı" adını verdiği yemek, özellikle çalışanların kahvaltı için vazgeçilmezleri arasındaki simidi öğlen veya akşam yemeği sofralarına da taşıyor.

Zengin fakir demeden 7'den 70'e herkesin severek tükettiği, özellikle çalışanlar için sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi simit, Gaziantepli usta Hüseyin Aslansoy'un geliştirdiği "simit bayıldı" sayesinde artık öğlen veya akşam sofralarını da süsleyecek.

UNESCO tarafından gastronomi alanında koruma altına alınan Gaziantep mutfağının ünlü lezzetlerinden "alinazik" ve "imam bayıldı"nın simitle harmanlandığı "simit bayıldı" yemeği, değişik sunumu ve lezzetiyle müşterilerin ilgisini çekiyor.

Kentin en eski simit ve kahke fırınlarından birinin ortaklarından Hüseyin Aslansoy (40), 12 yaşından beri kahke ve pastacılık üzerine çalıştığını söyledi.



Bu işe babasının yanında çırak olarak başladığını anlatan Aslansoy, "Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez lezzeti simidi kahvaltılık ürün olmaktan çıkarıp, öğle ve akşam yemeklerinde de yenilebilecek hale nasıl getirebilirim diye düşündüm. Gaziantep'te bir laf var; 'kahkenin üçü, Antepin içi' diye. Üç öğün yalnızca kahke yemek zorunda olsan da Antep'te kalmalısın anlamına geliyor. Biz de buradan hareketle simidi kahvaltılıktan çıkaralım istedik." dedi.

Aslansoy, alinazik ve imam bayıldı yemeklerinde kullanılan süzme yoğurt, sarımsak, patlıcan, kıyma veya kuşbaşı eti alarak bunu simitle harmanladıklarını, böylece ortaya "simit bayıldı"nın çıktığını ifade ederek, "Biz sosunu biraz daha değiştirdik. Kendimize özel formülü var. Simidin içine imam bayıldıyı koyunca adına simit bayıldı dedik. Bu ürünümüzü sosyal medya hesaplarımızdan duyuralı 15 gün olmasına rağmen müşterilerin ilgisi oldukça fazla. Duyanlar gelip denemek istiyor." diye konuştu.

Simitten başka yemekler yapmak için çalıştıklarını ifade eden Aslansoy, beşamel soslu çıtır simit adını verdikleri yemeğinin de vatandaşların beğenisini topladığını kaydetti.

Dünyaca ünlü Gaziantep mutfağına yeni lezzetler kazandırmanın gururunu yaşadıklarını vurgulayan Aslansoy, simit bayıldının patentini almak için gerekli başvuruları yaptıklarını sözlerine ekledi.

06/04/2017 19:34
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: simit bayıldı, gastronomi, gaziantep
MANŞETLER

HK GURME

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.