Advertisement

Advertisement

GİKAD öncülüğünde Tarım Okulu için çalışmalar sürüyor

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ads ads
27/06/2026

GİKAD öncülüğünde Tarım Okulu için çalışmalar sürüyor

Girişimci Kadınlar Derneği’nin açıklamasına göre, GİKAD, TİKA, Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Beyarmudu Belediyesi iş birliğinde hayata geçirilmesi planlanan Tarım Okulu Projesi için hazırlık çalışmaları yoğun şekilde sürüyor.

Proje kapsamında GİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İçim Çağıner Kavuklu ve Yeşil Dönüşüm Koordinatörü Prof. Dr. Şerife Gündüz, TİKA Lefkoşa Program Koordinatörü Dr. Nesrin Özsaraç ile Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek’i ziyaret etti.

Ziyarette, Tarım Okulu Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar ve proje hazırlıkları üzerine değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Uygulamalı eğitim merkezi olacak

Sürdürülebilir tarımı teşvik etmeyi, yerel üretimi güçlendirmeyi ve her yaştan katılımcıya uygulamalı eğitimler sunmayı hedefleyen Tarım Okulu’nun; üretim, çevre, iklim değişikliğine uyum ve kırsal kalkınma alanlarında eğitim ve uygulama merkezi olması amaçlanıyor.

GİKAD açıklamasında, kurumlar arası güçlü iş birliğiyle hayata geçirilecek projenin tarımsal bilgi ve deneyimin gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlayacağı belirtildi.

Projenin, doğayla uyumlu üretim anlayışını yaygınlaştırarak bölge için örnek bir model oluşturmasının hedeflendiği kaydedildi.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.