Güney’de vaka sayısı artıyor, kapıların kapanması gündeme gelebilir

Güney Kıbrıs'ta artan vakalar nedeniyle Kırmızı kategoriye geçmesi durumunda sınır kapılarının kapanması gündeme gelebilir

ads ads ads ads
01/07/2021

ads
Güney’de vaka sayısı artıyor, kapıların kapanması gündeme gelebilir

Sağlık Bakanı Ünal Üstel, katıldığı bir TV programında önemli açıklamalarda bulundu.

Ünal Üstel, Güney Kıbrıs’ın, kontrolsüz bir şekilde kapılarını yurtdışına açtığı ve test yapmadan ülkeye girişleri başlattığı için vaka sayılarının yükseldiğini belirterek, Güney Kıbrıs’ın turuncu kategoriye girdiğini ve vaka sayılarında artışın sürmesi durumunda kırmızı kategoriye geçeceğini ve kapıların kapanmasının gündeme gelebileceğini söyledi.

Güney’deki vaka sayısının artışına dikkat çeken Üstel, “Günde 70 vakaya düşmüştü son olarak 430 vaka görüldü. Eğer vakalar 500-600 üzerine girerse Güney Kıbrıs kırmızı kategoride olacak. Bu durumda sıkıntı olacak bu nedenle kapıların kapanması gündeme gelebilir”ifadelerini kullandı.

Güney’de 50 hasta tedavi görüyor

Rum Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre dün yapılan 36 bin 239 testin 429’u pozitif çıktı, toplam vaka sayısı 75 bin 860’a yükseldi. Can kaybı kaydedilmedi, toplam can kaybı 378’de kaldı. Hastanelerde 20’sinin durumu ağır olmak üzere toplam 50 hasta tedavi görüyor.

01/07/2021 12:09
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.