Gürkut: Covid-19 ve tedavileri sorgulayanlar için yasal kovuşturma başlatıldı

ads ads ads ads
09/03/2021

ads
Gürkut: Covid-19 ve tedavileri sorgulayanlar için yasal kovuşturma başlatıldı

Kıbrıs Türk Tabibler Birliği Başkanı Dr. Özlem Gürkut, SARS CoV-2 virüsünün ve COVID-19 hastalığının varlığını, test yöntemlerini ve hekimlerin uyguladığı tedavileri sorgulayarak akıl bulandıran üyelerle ilgili gerekli yasal kovuşturmanın KTTB tarafından başlatıldığını belirtti.

Dr. Özlem Gürkut, Covid-19 hastalığının varlığını, test yöntemlerini ve hekimlerin uyguladığı tedavileri sorgulayarak akılları bulandıran kişilerin ortaya çıktığını belirterek, “Söz konusu kişilere bağnaz düşüncelerden uzak durarak, bilim ve insan sağlığına katkı sağlamalarının daha doğru bir yol olduğunu hatırlatmak isteriz” dedi.

Ayrıca, Covid-19 salgınının olmadığını belirten Tabipler Birliği  üyelerine dava açıldığı belirtilerek açılan davada adı geçen, kamuoyuna yanıltıcı bilgi veren üyelerle ilgili gerekli yasal kovuşturmanın KTTB tarafından başlatıldığı ifade edildi.

“ALTIN STANDART PCR TESTLERİN BİZLERİ SARS-COV-2 BULAŞINDAN KURTARMASI İÇİN TANIDA ÖNEMLİ BİR YERİ BULUNMAKTADIR”

SARS CoV-2 virüsünün ve COVID-19 hastalığının varlığını, test yöntemlerini ve hekimlerin uyguladığı tedavileri sorgulayarak akılları bulandıran kişilerin de ortaya çıktığını belirten Gürkut, bu kişileri bireylerin salgın yönetiminde son derece önemli olan korunma tedbirlerine uyumunu azaltarak halk sağlığını tehlikeye atmakla suçladı. Gürkut, “Bunların arasında maalesef bazı meslektaşlarımız da bulunuyor” dedi.

SARS-CoV-2 ve PCR hakkında bilgiler veren Gürkut, PCR yöntemi kullanılarak enfekte kişiler tanınmasaydı bugün ülkede çok yüksek ölüm oranlarından bahsediyor olacağımız vurguladı.

"BAĞNAZ DÜŞÜNCELERDEN UZAK DURUN"

Gürkut, Kuzey Kıbrıs’ta hiçbir hekim ve sağlık personelinin hastalarına güncel bilimsel verilere uygun olmayan bir uygulama yapmadığının altını çizerek, “Altın standart PCR testlerin bizleri SARS-CoV-2 bulaşından kurtarması için tanıda önemli bir yeri bulunmaktadır. Kitlesel taramalar özellikle asemptomatik kişilerin tanısını koymakda önemlidir.  Söz konusu kişilere bağnaz düşüncelerden uzak durarak halkta daha fazla endişe ve korku yaratmak yerine, bilim ve insan sağlığına katkı sağlamalarının daha doğru bir yol olduğunu hatırlatmak isteriz” ifadelerini kullandı.

09/03/2021 15:02
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: özlem gürgut, koronavirüs, covid-19
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.