Harmancı: “Yerel seçim tarihinde sapma olabilir”
29/04/2026
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, BRT ekranlarında Levent Kutay’ın sunduğu programda, belediye seçim tarihine ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Harmancı, ülkenin mevcut mali tablosu nedeniyle yerel seçim takviminde bir değişiklik yaşanabileceği yönünde endişesi olduğunu söyledi.
Harmancı, ülkede borç yüküyle yürüyen bir mali yapı bulunduğunu belirterek, eylül ya da ekim ayında erken genel seçime gidilmesi ihtimalinin güçlendiğini ifade etti. Bu seçimin ardından aynı yıl içinde ikinci bir seçimin mali açıdan kaldırılıp kaldırılamayacağının belirsiz olduğunu kaydeden Harmancı, bu nedenle belediye seçimleriyle ilgili bir sapma ihtimalini göz ardı etmediğini söyledi.
“Aralık ayında seçim yapmak kolay değil”
Yerel seçimlerin yasal olarak aralık ayının son pazarında yapılması gerektiğini hatırlatan Harmancı, buna rağmen aralık ayının seçim açısından çok zor bir dönem olduğunu belirtti. Havanın erken kararması, propaganda süresinin daralması ve yerel seçimlerin çok daha fazla kişiyle temas gerektirmesi nedeniyle aralık takviminin pratikte sıkıntı yaratabileceğini söyledi.
“Genel seçimle birlikte yapılması doğru olmaz”
Programda genel seçimle yerel seçimin aynı gün yapılması ihtimali de gündeme gelirken, Harmancı buna sıcak bakmadığını ifade etti. Mevcut hiçbir belediye başkanının böyle bir seçeneğe taraf olacağını düşünmediğini söyleyen Harmancı, hem UBP’li hem de CTP’li belediye başkanlarının genel seçim atmosferi içinde yerel seçim yapmak istemeyeceğini savundu.
Harmancı, iki seçimin aynı anda yapılmasının teknik, siyasi ve uygulama açısından doğru olmayacağını da sözlerine ekledi.































































































































































































