Advertisement

Advertisement

Holguin, Von der Leyen ve Fitto ile görüştü

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ads ads
22/07/2026

Holguin, Von der Leyen ve Fitto ile görüştü

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi María Ángela Holguín, Brüksel'de Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile Avrupa Komisyonu'nun yeni atanan Kıbrıs Özel Temsilcisi Raffaele Fitto ile bir araya geldi.

Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Holguín ile görüşmekten memnuniyet duyduğunu belirterek, Holguín'in BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile birlikte Kıbrıs sorununun BM çerçevesinde ve Avrupa Birliği'nin ilke, değerleri ile mevzuatına uygun şekilde çözümüne yönelik aktif çabalarını memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Von der Leyen, Avrupa Komisyonu'nun bu sürece elindeki tüm araçlar ve imkânlarla destek vereceğini ifade ederek, yeni atanan Kıbrıs Özel Temsilcisi Raffaele Fitto'nun da tüm taraflarla temaslarını sürdürdüğünü kaydetti.

Görüşme, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in gelecek hafta adaya gerçekleştirmesi beklenen ziyaret öncesinde yapıldı.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS: Holguin, Von der Leyen ve Fitto ile görüştü
MANŞETLER

HK KIBRIS

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.