HP Sözcüsü Aral Moral: Halkın Partisi, hükümetin kurulmasında anahtar parti olacak…
15/05/2026
Halkın Partisi (HP) Parti Sözcüsü Aral Moral, Kıbrıs Postası’nda Canan Onurer’in hazırlayıp sunduğu “Sabahın Haberleri” programına konuk oldu.
Moral, HP’nin seçim sonrası Meclis’te güçlü bir varlık göstereceğini ve hükümet oluşumunda anahtar parti konumunda olacağını öngördüklerini söyledi.
Halkın Partisi Sözcüsü Moral, ülkenin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik tabloya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
Moral, mevcut hükümetin “gayrimeşru” olduğunu vurgulayarak, HP’nin kuruluşundan itibaren erken seçimi savunduğunu hatırlattı.
Başbakanın açıklamalarına rağmen ekonomistlerin öngörüleri doğrultusunda Ocak ayından önce bir erken seçim beklentisi olduğunu belirtti.
Moral: Seçime hazırız, barajı rahat aşacağız
Partisinin seçime uzun süredir hazır olduğunu ifade eden Moral, sahada yoğun bir çalışma yürüttüklerini ve politikalarını halkla doğrudan istişare ederek şekillendirdiklerini söyledi. Anket sonuçlarına göre HP’ninbaraj sorunu yaşamayacağını, bir sonraki seçimde Meclis’te güçlü bir temsile kavuşacağını öngördüklerini dile getirdi.
Moral: Toplumsal öfke sandığa yansıyacak
Ülkenin ekonomik sıkıntılar, iç borçlanma, güvenlik, sağlık ve eğitim alanındaki kronik sorunlarla boğuştuğunu belirten Moral, hükümetin halkın sesine kulak tıkamasının toplumda büyük bir öfke birikimine yol açtığını kaydetti. Kıbrıs Türk halkının bu öfkeyi sandıkta güçlü bir değişim iradesiyle ortaya koyacağını ifade etti.
Moral: Yeni katılımlar mücadelenin sonucu
HP’nin kendisini merkezde konumlandırdığını ve yolsuzluk ile sahte diploma gibi konularda kararlı mücadelesinin farklı kesimlerden takdir gördüğünü söyleyen Moral, partiye yeni katılımların da bu mücadelenin doğal bir sonucu olduğunu vurguladı.
Moral: İttifaklar henüz gündemde değil
Seçim öncesi olası ittifaklar konusunda henüz herhangi bir partiyle temas kurmadıklarını belirten Moral, böyle bir talep gelmesi halinde konuyu parti içinde değerlendireceklerini kaydetti.
“Anahtar Parti” olacağız
Moral, HP’nin seçim sonrası Meclis’te güçlü bir varlık göstereceğini ve hükümet oluşumunda anahtar parti konumunda olacağını öngördüklerini söyledi.
Olası bir iktidar ortaklığında halkın ve ülkenin yararına yapıcı bir rol üstleneceklerini dile getirdi.































































































































































































