Advertisement

Advertisement

HP'den Hür-İş'e ziyaret

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ad ads ads
03/11/2026

HP'den Hür-İş'e ziyaret

 Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, gerek okullarda gerekse devlet hastanelerinde taşeron firmalar aracılığıyla sağlanan hizmet alımlarında emek sömürüsü yapıldığını savundu.

HP’den yapılan açıklamaya göre, Özersay, partinin milletvekili adaylarından oluşan ekiple Hür-İş Federasyonu ve Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

Ziyarette milletvekili adayları kendini tanıtırken, HP'nin dün duyurduğu yeni dönem yol haritası da anlatıldı.

Kudret Özersay, konuşmasında taşeron firmalar aracılığıyla yapılan hizmet alımlarına değindi. Bu alanda devlet eliyle asgari ücret altında ödeme yapılması, çalışanların zamanında ödenmemesi, ya da yatırımlarının yapılmaması gibi birçok sorun olduğunu savunan Özersay, firmalarla siyasiler arasında hukuk ve etik dışı rant ilişkileri olduğunu da iddia etti.

Özersay, bu alandaki hizmetlerin münhal ve sınavla işe alınacak işçi kadrolarıyla yerine getirilmesinin her açıdan daha doğru olacağını da vurguladı.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.