İncirli, Erenköy Direnişi’nde yer alan babasının mektuplarını paylaştı
08/08/2026
CTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Erenköy Direnişi’nin yıl dönümünde, 19 yaşındayken arkadaşlarıyla birlikte Erenköy’e çıkan babası Naci Talat’ın ailesine yazdığı mektuplardan bölümler paylaştı.
İncirli, üniversite eğitimlerini yarıda bırakarak memleketlerini savunmak üzere Erenköy’e çıkan 500 mücahidin direnişinin, Kıbrıs Türk tarihinin unutulmaz destanlarından biri olduğunu belirtti.
“O korkunç saldırıdan sağ salim çıktım”
İncirli’nin paylaşımında yer verdiği 14 Ağustos 1964 tarihli mektupta Naci Talat, ailesine kısa bir not yazarak hayatta olduğunu bildirdi.
Talat mektubunda, “O korkunç saldırıdan sağ salim çıktım. İnşallah yakında kavuşacağız” ifadelerini kullandı.
“Canım kadar sevdiğim iki arkadaşım şehit oldu”
Naci Talat’ın aynı tarihte yazdığı bir başka mektupta ise üç günlük çatışmalar sırasında yaşananları anlattığı görüldü.
Talat, 2000 kişilik bir Yunan ordusu ile 500 mücahit arasında nispeten eşit olmayan bir mücadele yaşandığını belirterek, havan, bazuka, top ve hücum botlarıyla yoğun saldırı yapıldığını yazdı.
Mektupta, “Canım kadar sevdiğim iki arkadaşım bir ay önce gözümün önünde şehit oldu; Salahi ve Süleyman. O meşum infilakta orada olup da yaralanmadan kurtulan bir tek ben oldum” ifadeleri yer aldı.
“Benden yana hiç merak etmeyin”
Paylaşımda yer alan 20 Ağustos 1964 tarihli mektupta ise Talat, Erenköy’deki zorlu şartları ailesine aktardı.
Talat, havaların kötü gittiğini, soğuk ve yağmurun etkili olduğunu, yeni küçük çadırların geldiğini belirterek ailesinden birkaç çift çorap, kazak ve kalın pantolon göndermelerini istedi.
Naci Talat’ın mektubunda, “Benden yana hiç merak ve endişeniz olmasın” ifadeleri de yer aldı.




























































































































































































