İngiliz Başbakan Starmer’dan Rum Lider’e: Kıbrıs’taki üslerden saldırı izni vermeyeceğiz
21/03/2026
Rum Lider Nikos Hristodoulidis bugün, Birleşik Krallık Başbakanı Keir Starmer ile uzun bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Görüşme sırasında Kıbrıs’taki İngiliz üsleri konusuna da değinildi.
Rum Lider, kriz sürecinin yönetiminden kaynaklanan bazı sorunlara ve çıkarılan derslere işaret ederek, bu konuda ilgili görüşmelerin başlatılmasına yönelik somut bir öneri sunduğunu belirtti.
Birleşik Krallık Başbakanı Starmer ise Kıbrıs’ın güvenliğinin Birleşik Krallık için temel önemde olduğunu yineledi ve bu doğrultuda alınan önleyici tedbirleri desteklemek amacıyla mevcut imkânların güçlendirilmesi yönünde karar aldıklarını ifade etti.
Son olarak Başbakan, Kıbrıs’taki İngiliz üslerinin herhangi bir saldırı amaçlı askeri operasyonda kullanılmayacağını tekrar vurguladı.































































































































































































