Advertisement

Advertisement

Kral Charles'tan iki toplumlu çalışmalara destek: Devam edin!

İngiltere Kralı III. Charles, Londra'da Kıbrıslı sosyal girişimci Christina Dymioti ile gerçekleştirdiği görüşmede, Kıbrıs'ın hâlâ bölünmüş olmasından üzüntü duyduğunu ve sorunun yakın zamanda çözüme kavuşmasını umduğunu ifade etti.

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ads ads
20/10/2026

Kral Charles'tan iki toplumlu çalışmalara destek: Devam edin!

İngiltere Kralı III. Charles'ın, Londra'daki St. James Sarayı'nda düzenlenen İngiliz Milletler Topluluğu (Commonwealth) resepsiyonunda, Kıbrıs'ın devam eden bölünmüşlüğünden duyduğu üzüntüyü dile getirdiği bildirildi.

Cyprus Mail'in haberine göre Kral Charles, Kıbrıslı sosyal girişimci Christina Dymioti ile yaptığı görüşmede, adanın hâlâ bölünmüş olmasından üzüntü duyduğunu belirterek Kıbrıs sorununun yakın zamanda çözüme kavuşmasını temenni etti.

Cyprus Mail

+1

Kıbrıslı Türk ve Rum gençlerin ortak çalışmalarını dinledi

Kral III. Charles ve Kraliçe Camilla'nın ev sahipliğinde geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen resepsiyona, İngiliz Milletler Topluluğu ülkelerinin yüksek komiserleri ve çeşitli kuruluşların temsilcileri katıldı.

Fashion Heritage Network Cyprus'un kurucusu Christina Dymioti de etkinlikte Commonwealth Trust Küresel Gençlik Lideri sıfatıyla yer aldı.

Dymioti'nin aktardığına göre, Kral Charles konukların çoğuyla kısa süreli görüşmeler gerçekleştirirken kendisiyle daha uzun bir sohbet yaptı.

Görüşmede Dymioti, kurucusu olduğu ve gençler tarafından yürütülen kâr amacı gütmeyen kuruluşun, sürdürülebilir moda aracılığıyla Kıbrıslı Türk ve Rum gençleri ortak bir yaratıcı amaç etrafında buluşturduğunu anlattı.

Kral Charles iki toplumlu çalışmaların ilerleyişini sordu

Kral Charles'ın iki toplumlu çalışmaların nasıl ilerlediğini sorması üzerine Dymioti, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis tarafından Kıbrıs'ta oluşturulan ilk iki toplumlu Gençlik Teknik Komitesi'ne atandığını aktardı.

Birleşmiş Milletler (BM) ile doğrudan çalışan komitede diaspora gençliğini temsil eden tek kişi olan Dymioti, Kral Charles'ın kendisini tebrik ettiğini ve ekibini çalışmalarını sürdürmeleri konusunda teşvik ettiğini söyledi.

Kral'ın desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Dymioti, bu teşvikin hem kendisi hem de ekibi açısından büyük anlam taşıdığını belirtti.

Dymioti, 2024 yılında Kıbrıs Diaspora Forumu'nda Kültür ve Sanat Ödülü'nü kazanmış, 2025 yılında ise İngiltere'de düzenlenen PwC Women of the Future Awards'da finalist olmuştu.

Kral Charles'ın Kıbrıs ziyareti pandemi nedeniyle iptal edilmişti

Öte yandan Kral III. Charles, gerek Galler Prensi olduğu dönemde gerekse tahta çıkmasının ardından Kıbrıs'a resmî bir ziyaret gerçekleştirmedi.

Charles ve Camilla'nın 2020 yılında Kıbrıs'ı ziyaret etmesi planlanmıştı. Söz konusu ziyaret, çiftin adaya gerçekleştireceği ilk ortak ziyaret olmasının yanı sıra, Kraliçe II. Elizabeth'in 1993 yılındaki ziyaretinden bu yana İngiliz üsleri dışına yapılacak ilk kraliyet ziyareti olacaktı.

Ancak İngiliz hükümetinin Covid-19 salgını nedeniyle ziyaretin ertelenmesini istemesi üzerine program, gerçekleşmesine birkaç gün kala iptal edildi. Daha sonra Kıbrıs'a yönelik yeni bir ziyaret tarihi belirlenmedi.

Kaynak: Cyprus Mail – James Morphakis | 19 Ekim 2026

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS: Kral III. Charles, Kıbrıs Sorunu, İngiltere
MANŞETLER

HK İNGİLTERE

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.