Kürşad Zorlu: KKTC'nin haklı davasında sonuna kadar yanınızdayız
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu, Türkiye ile KKTC arasındaki dayanışmanın Doğu Akdeniz'in barışı açısından kritik öneme sahip olduğunu belirterek, KKTC'nin haklı davasında Kıbrıs Türk halkının yanında olmaya devam edeceklerini ve bu mücadeleyi uluslararası platformlarda sürdüreceklerini söyledi.
30/06/2026
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Kürşad Zorlu Cumhuriyet Meclisi’nde BRT Muhabirine açıklamalarda bulundu.
Zorlu Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin birlikteliğinin sadece iki ülkenin değil Doğu Akdeniz’in barışı, huzuru ve refahı bakımından son derece önemli olduğuna dikkat çekti.
Zorlu ülkede ortaya koydukları kararlı iradenin Dünya Barış ve huzuruna etki edebilecek irade beyanı olduğunu ifade etti.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 2022 yılında Türk Devletleri Teşkilatına gözlemci üyeliğini tarihi bir adım olarak gördüklerini belirten Zorlu 8 Türk Devleti’nin bu çatı altında çalışmalarını sürdüğünü belirtti.
Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın Kazakistan’da konuşma yapmasını anlamlı bulan Zorlu, Erhürman’ın Ankara’daki zirvede de güçlü bir şekilde ülkesini temsil edeceğine inanç belirtti.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkına seslenen Zorlu 300 milyonluk Türk Dünyası’nın gayrı safi milli hasılada dünyanın ilk 10 ekonomisinden birisi haline gelmeye çok yakın olduklarını belirtti.
KKTC’nin haklı davasını anlatma yönündeki çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade eden Zorlu, bu mücadelede KKTC halkının sonuna kadar yanında olacaklarını bildirdi. Kıbrıs konusunda da değerlendirmelerde bulunan Zorlu Birleşmiş Milletler Kürsüsü ve tüm platformlarda Kıbrıs Türk Halkının hak ve hukuk mücadelesini vermeye devam edeceklerini söyledi.
Kaynak: BRTK






























































































































































































