Kuzey Kıbrıs’ta ‘Sex’ Turizmi

ads ads ads ads
17/02/2014
HK

ads
Kuzey Kıbrıs’ta ‘Sex’ Turizmi

HABERKIBRIS - İrfan Gündüzler - Seks turizmi insanların cinsel ilişkide bulunmak için başka yerlere gitmeleriyle gerçekleşen bir turizmdir ve literatürde turizmin bir çeşiti olarak yerini almıştır. Bugün dünya’da birçok yerde seks turizmi yapılmaktadır. Bu yerlerden bazıları Afrika, Almanya, Hollanda, Kenya, Senegal ve Tayland’dır. Bu yerler turizmin bu kolunu kullanarak turizmden pay almaya çalışıyor.



Kuzey Kıbrıs ise sex turizmine hızlı bir giriş yaptı. Bu web sitelerinin özellikle Türkiye’deki Türk erkeklerine Kıbrıs’taki gece hayatını tanıtım amaçlı hazırlanmış olduğu görülüyor. İnternette yer alan bu siteler sayesinde gece kulüplerinin adresleri, havalimanına olan uzaklığı, konaklanacak yerler, fiyatlar (!), ve transfer hizmetlerine ulaşılabilecek telefon numaraları veriliyor. Hatta iş daha da ileri boyuta ulaşmış durumda. Yine bu sitelerden para karşılığı üye olup, beğendiğiniz modeli (!) seçebiliyorsunuz...

Seks turizminin aslında Kuzey Kıbrıs devletine ve turizmine hiçbir katkı sağladığı söylenemez. Aksine Kuzey Kıbrıs turizm potansiyeline gölge düşürüyor.

Nasıl mı? Kuzey Kıbrıs’ta yapılabilen turizm çeşitlerinden bir tanesi eğitim turizimidir ve seks turizminin yapıldığı gece kulüplerine ise en büyük rağbeti buraya eğitim almaya gelmiş öğrenciler göstermektedir. Hal böyle olunca seks turizmi ve yanında kumar turizmi de Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a çocuklarını yollayan aileler için düşündürücü konuma gelmiştir. Bu da Kuzey Kıbrıs’ın sahip olduğu diğer turizm potansiyelleri açısından imajını zedeliyor.

TÜM GECE KULÜPLERİ LİSTELENMİŞ

Söz konusu internet sitesinde Kuzey Kıbrıs’taki tüm gece kulüpleri şehirlere göre listelenmiş, herhangi birisine tıkladığınız zaman ise o gece kulübü hakkında bilgilere ulaşıyorsunuz. Ayrıca tüm otellerin de adreslerini ve telefon numarlarını da bulabiliyorsunuz. Kuzey Kıbrıs hakkında bilgilerin de bulunduğu sitede, Kıbrıs’ta yapılabilecekler, ve gezilebilecek turistik mekanlar da unutulmamış.

HAVALİMANINDAN KULÜBE VIP TRANSFER

Sitede, transferler de unutulmamış. Türkiye’den gelecek olan müşteriler için özel (VIP) araçlarla havalimanından otele, otelden gece kulübüne ve yine havlimanına 65 TL – 250 TL arasında ücretlerle transfer yapılıyor. Sitede birde not var “Garanti veriyoruz!! Ücretlerimiz Taksimetrenin altında rakamlardır.”

VIP HİZMETLER

Sitede en dikkat çekici kısım ise “VIP HİZMETLERİMİZ” kategorisi. Bu kategori altında “Bayan Servisi” ve “Dans Şov” var. Bu kategorilerdeki açıklama ise aynen şöyle: “Birinci sınıf seksi bayanlarla unutulmaz bir gece yaşayabilirsiniz. Servis zamanları saat 01:00-09:00 veya 11:00-18:00 arasındadır.” Sitelerde ayrıca gece kulüpleri hakkında “ön bilgi”lerde yer alıyor. Söz konusu site gece kulüplerinin haftanın her günü açık olduğunu ve kulüp çalışanlarının genellikle doğu avrupa kökenlilerden oluşmakta olduğunu da yazıyor...

“SEX TURİZMİ” RAPORDA

2012 yılında yayınlanan“Göç, Kimlik ve Hak Çalışmaları Merkezi” tarafından hazırlanan, Kıbrıs’ın Kuzeyinde Kadın Ticaretine Talep” raporunda gece kulübü müşterileri, 35-45 yaş arası, gelir düzeyi yüksek olan bireyler. Ancak özellikle bet ofis veya kumardan para kazanan ve gece kulüplerine giden daha dar gelirli kesimler de var. Aynı şekilde genç kesim de büyük bir sıklıkta gece kulüplerini ziyaret ediyor. Kıbrıslı Türk gençler arasında gece kulüplerine gitme nedenlerinden en önemlisi bunun yaygın bir eğlence türü olarak görülmesi. Gençler, gece kulüplerinin kontrollü yerler olduğuna inandığından, buraları tercih ediyor.

“Seks turizmi endişe verici boyutta”

Raporda saptanan en önemli bulgulardan biri de Kıbrıs’ın kuzeyinde seks turizminin var olması. Mine Yücel, “Rapor seks turizminin endişe verici boyutlarda olduğunu ortaya koyuyor. Masa çalışması sırasında internet ortamında bulunan belli başlı web sitelerine rastlanması ve bu web sitelerindeki yorumların incelenip değerlendirilmesi sonucunda ortaya çıkan bu bulgu, gece kulüpleri ve fuhuş konusunda bir an önce yasal adımlar atılması ihtiyacını da ortaya koyuyor” dedi. Raporda, seks turizmi için Türkiye’den gelen kesimin, Kuzey Kıbrıs’ı tercih etme nedenleri olarak, eğlence, kadınların İstanbul’dakilere kıyasla daha ucuz olması, kaliteli hizmet, orijinal Rus kızlar olması ve polis baskını ile yakalanma riski bulunmaması olduğu belirtiyor.

 

17/02/2014 07:58
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kuzey Kıbrıs, sex turizmi, gece kulüpleri, fuhuş, kıbrıs, haber, kıbrıs gece hayatı
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.