Lefkoşa'da bomba paniği!

ads ads ads ads
10/11/2012
Kıbrıs - Elmas Tokay

ads
Lefkoşa'da bomba paniği!

Baraka Kültür Merkezi’nin Kızılbaş’ta bulunan lokaline, dün akşam saat 19.30 sıralarında kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından ses bombası fırlatıldı.

Dernek üyelerinin toplantı yaptığı esnada gerçekleşen saldırıda herhangi bir zarar oluşmazken, kısa süreli panik yaşandı.

Olayın ardından Baraka Kültür Merkezi’nin lokaline gelen KTÖS, KTOEÖS, KTAMS, TDP ve YKP yetkilileri ile bazı gazetelerin temsilcileri, dayanışma ziyaretinde bulunarak yaşanan olayı kınadı.

Yaşanan saldırının ardından olay yerine giden Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bölgede incelemede bulundu.

“Faşist saldırılar

bizi yıldıramaz”

Baraka Kültür Merkezi, olayın ardından yaptığı basın açıklamasında “faşist saldırıların” kendilerini yıldıramayacağını vurguladı. Saldırının kınandığı Bakara Kültür Merkezi açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

“Bizler bu ülkenin bağımsızlığı ve halkımızın daha aydınlık yarınlara ulaşması için mücadele eden ve her türlü baskı ve şiddete göğüs geren bir örgütüz. Barış, dayanışma ve halkların kardeşliği temelinde verdiğimiz mücadele elbette ki bazı gerici ve faşist çevreleri rahatsız etmektedir. Daha önce de gerek bizim derneğimize gerekse ilerici, demokrat başka örgütlere böylesi saldırılar gerçekleştirildi. Ancak ne bizi ne de sol değerlere inanan başka örgütleri böyle saldırılar yıldıramaz. Bilakis mücadelemize daha da güçlenerek devam edeceğiz.”

10/11/2012 09:34
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: baraka
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.