Meral Eroğlu'ndan Sevgül Uludağ'a Duygusal Veda
29/06/2026
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun eşi Meral Eroğlu, araştırmacı gazeteci, yazar ve barış aktivisti Sevgül Uludağ'ın vefatı dolayısıyla yayımladığı duygusal mesajda, 2008 yılında başlayan dostluklarını ve Uludağ'ın kayıp kardeşinin bulunmasındaki rolünü anlattı.
Eroğlu, Sevgül Uludağ ile ilk kez 2008 yılında, Yenidüzen Gazetesi adına kendisinden röportaj talep etmesi üzerine tanıştıklarını belirterek, o gün başlayan ilişkinin zamanla "tarifsiz bir kardeşliğe" dönüştüğünü ifade etti.
Mesajında, 1963 yılından bu yana kayıp olan kardeşi Hasan Yılmaz Ahmet'in akıbetine ilişkin yaşadıkları acıyı Uludağ ile paylaştığını aktaran Eroğlu, Uludağ'ın yalnızca haber peşinde koşan bir gazeteci olmadığını, insanların acısını kendi yüreğinde hisseden özel bir insan olduğunu vurguladı.
Sevgül Uludağ'ın yıllarca büyük bir sabır ve kararlılıkla yürüttüğü çalışmalar sayesinde, 57 yıl boyunca haber alınamayan kardeşi Şehit Hasan Yılmaz Ahmet'in naaşına 2010 yılının başında ulaşıldığını belirten Eroğlu, kardeşini KKTC toprağına defnetmenin yanı sıra, Uludağ ile de ömür boyu sürecek bir kardeşlik bağı kurduğunu ifade etti.
Uludağ'ın insanları dili, dini, milliyeti ya da siyasi görüşüne göre ayırmadığını belirten Eroğlu, onun tek ölçüsünün vicdan ve insanlık olduğunu kaydetti.
Hastalığını öğrendiğinde kendisini ziyaret etmek istediğini ancak Uludağ'ın bunu kabul etmediğini anlatan Eroğlu, son telefon konuşmalarının aslında bir veda olduğunu ifade ederek büyük üzüntü yaşadığını dile getirdi.
Mesajının sonunda, Sevgül Uludağ'ın yalnızca kendisi için değil, ülke ve Kıbrıs halkı için de büyük bir değer olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Hepimiz kaybettik. Ülkemiz çok değerli bir araştırmacı gazetecisini, kayıpların bulunması için ömrünü adayan yılmaz bir aktivisti ve Kıbrıs Türk halkının hafızasını diri tutan önemli bir kalemini kaybetti." ifadelerini kullandı.
Eroğlu, mesajını, "Allah gani gani rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun. Başta kıymetli ailesi olmak üzere onu seven herkesin, Kıbrıs Türk halkının ve insanlık ailesinin başı sağ olsun. Hoşça kal Sevgül'üm..." sözleriyle tamamladı.

































































































































































































