Advertisement

Advertisement

Mustafaoğlu: "Mitsotakis’in İsrail aşkının sebebi"

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ad ads ads
20/04/2026

Mustafaoğlu: "Mitsotakis’in İsrail aşkının sebebi"

ABD’de yaşayan ekonomist ve KKTC’nin Los Angeles Fahri Temsilcisi Mehmet Mustafaoğlu, Yunanistan’ın İsrail politikası ve deniz ticareti hatları üzerine kaleme aldığı yazısında dikkat çekici iddialar ve değerlendirmelerde bulundu. Mustafaoğlu, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis liderliğindeki hükümetin İsrail’e yönelik güçlü desteğini ekonomik ve sektörel ilişkiler üzerinden yorumlarken, “Soykırıma Liman Yok” kampanyasının hazırladığı bir rapora da atıfta bulunarak Yunan gemi şirketlerinin İsrail’e gizli sevkiyatlar gerçekleştirdiğini öne sürdü.

Mustafaoğlu'nun yazısı şöyle:

MITSOTAKIS’in İSRAİL AŞKININ SEBEBİ

Mitsotakis Yunan hükümetinin neden İsrail yanlısı olduğunu anlamak için, sadece paranın izini sürmek yeterli.

Mitsoutakis rejimi büyük ölçüde, üyelerinin çoğu gemi inşa şirketlerinin sahibi olan Yunan oligarşisine bağımlı.

Soykırıma Liman Yok kampanyası tarafından hazırlanan yeni bir rapor, Yunan gemi şirketlerinin İsrail'e gizlice petrol, kömür ve askeri kargo taşıdığını ortaya koyuyor.

Rapora göre, İsrail Gazze'de soykırım yaparken, Mayıs 2024 ile Aralık 2025 arasında İsrail limanlarına en az 57 gizli ham petrol sevkiyatı yapıldı.

Yaklaşık 47 milyon varil petrol, takip sinyalleri devre dışı bırakılarak ve sahte varış noktaları belirtilerek Türkiye üzerinden İsrail'e götürüldü; bu da sevkiyatların gizlice ve Türkiye'nin İsrail'e uyguladığı ticaret ambargosunun doğrudan ihlaliyle gerçekleştirildiği anlamına geliyor.

2025 yılında, Yunanistan yönetimindeki gemiler, ülkenin en büyük silah üreticisi Elbit Systems tarafından kullanılan mühimmat, makineli tüfek parçaları ve diğer askeri malzemeleri taşıyan en az 13 sevkiyatta da yer aldı.

Uydu görüntüleri ve denizcilik takip verilerine göre, Ekim 2023 ile Şubat 2026 arasında Güney Afrika'dan İsrail'e toplam 751.000 tonluk sekiz gizli kömür sevkiyatı yapıldı.

Mitsotakis rejiminin bu soykırımcı kuruluşa yapılan sevkiyatlardan habersiz olması son derece düşük bir ihtimal; rejimin bu sevkiyatları kolaylaştırmış olması ise çok daha yüksek bir olasılık.

#Yunanistan #Filistin #soykırım

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.