Advertisement

Advertisement

Narkotik köpeği Lokum yakalattı, zanlı 7 gün tutuklu kalacak

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ads ads
26/08/2026

Narkotik köpeği Lokum yakalattı, zanlı 7 gün tutuklu kalacak

 

Ercan Havaalanı’nda Narkotik Detektör Köpeği Lokum’un tepki vermesi üzerine uyuşturucuyla yakalanan zanlı T.E. yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis memuru Zafer Yıldız, olayla ilgili bulguları aktardı.

Yıldız, huzurda bulunan zanlı T.E.’nin 22 Ağustos 2026 tarihinde saat 13.16’da Ercan Havaalanı’ndan KKTC’ye giriş yapmak istediği sırada, Türkiye’de sakin zanlıya Lokum isimli narkotik detektör köpeğinin tepki verdiğini söyledi.

Yapılan kontrolde zanlı T.E.’nin üzerinde ve eşyalarında yaklaşık 500 miligram ağırlığında, Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare olarak alındığı ve zanlının suçüstü hali gereği tutuklandığı mahkemeye aktarıldı.

Polis, zanlıdan olayın akabinde izahat istendiğini ve itiraf nitelikli gönüllü ifade verdiğini kaydetti.

Zanlının daha önce mahkemeye çıkarılarak 3 gün ek tutukluluk emri alındığını belirten polis, bu süre içerisinde emarenin analize gönderildiğini söyledi.

Soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler ve beklenen analiz sonucunun bulunduğunu belirten polis, zanlı için 7 gün ek tutukluluk talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlı T.E.’nin soruşturma maksatlı 7 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

(Kamalı Haber)

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.