Advertisement

Advertisement

Oğuz: “Olumsuz söylemler turizm ve yükseköğretime zarar verir”

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Haber Kıbrıs’tan Muazzez Gazihan’a verdiği özel röportajda, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ads ads
28/08/2026

Oğuz: “Olumsuz söylemler turizm ve yükseköğretime zarar verir”

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Haber Kıbrıs’tan Muazzez Gazihan’a verdiği özel röportajda, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Son dönemde tartışılan güvenlik konusuna değinen Oğuz, KKTC’nin güvenli bir ülke olduğunu vurgulayarak, ülkenin itibarını zedeleyici açıklamalar yapılmasının turizm ve yükseköğretim gibi lokomotif sektörlere zarar vereceğini söyledi.

Oğuz, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti güvenli bir ülkedir” diyerek, bu değerlendirmeyi gerek hükümetin çalışmaları gerekse polisin açıkladığı veriler ışığında yaptıklarını belirtti. Ülkede istenmeyen olaylar yaşandığını ancak güvenliğin korunması için çalışmaya devam ettiklerini ifade etti.

“Güvensiz ülke demek bu ülkeye yapılan en büyük kötülüktür”
KKTC’ye çalışmaya gelen insanların, öğrencilerin, ailelerin ve turistlerin güvenli bir ülkeyi tercih ettiğini kaydeden Oğuz, dışarıya dönük olumsuz söylemlerin ülke itibarını zedelediğini belirtti.
Oğuz, bazı olayları öne çıkararak KKTC’yi güvensiz bir ülke gibi göstermenin doğru olmadığını ifade ederek, bunun ülke adına yapılan en büyük kötülük olduğunu söyledi. Oğuz, bu tür açıklamaların turizm ve yükseköğretimde güven kaybına neden olabileceğini vurguladı.

Oğuz, KKTC’nin güvenli bir ülke olmasının yalnızca yurt dışından gelenler açısından değil, ülkede yaşayan vatandaşlar için de zorunlu olduğunu kaydetti. “Kendimiz için, sizin için, çocuklarımız için yapmak zorundayız” diyen Oğuz, hükümetin bu anlayışla çalıştığını belirtti.

“Veriler görmezden gelinerek değerlendirme yapılmamalı”
Güvenlik kurumlarının verdiği bilgilerin itibarsızlaştırılmaması gerektiğini söyleyen Oğuz, eleştiri yapılabileceğini ancak bunun rakamlara ve verilere dayanması gerektiğini ifade etti.
Oğuz, sunulan verilerin görmezden gelinip bazı rakamların “cımbızla” alınarak yalnızca muhalefet amacıyla değerlendirme yapılmasının ülkeye zarar verdiğini söyledi. Makamlarda oturan ve toplumu temsil eden kişilerin açıklama yaparken daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Göç ve e-vize uygulaması
Oğuz, güvenlik konusunda yeni uygulamalara da değinerek, yabancıların ülkeye gelmeden önce geliş amacı ve durumlarının değerlendirileceği göç sistemi ile e-vize uygulamasının devreye alınacağını söyledi.
İlk aşamada Suriye, Nijerya ve Ermenistan vatandaşlarının e-vize uygulamasına tabi tutulacağını belirten Oğuz, sistemin Türkiye Cumhuriyeti ile iş birliği içerisinde çift güvenlik kontrolü sağlayacağını ifade etti.
Oğuz, ülke güvenliği açısından risk taşıyan kişilerin KKTC’ye girişine izin verilmeyeceğini belirterek, hedeflerinin kayıt dışılığı sonlandırmak ve güvenli ülke konumunu sürdürmek olduğunu kaydetti.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.