Özerdağ, Anayasa Değiiklik talebini yeniden gündeme getirdi
12/07/2026
Yargının geleceğine yönelik hedeflerini de belirten Özerdağ, Anayasa değişikliğinin bu çalışmaların önemli bir bölümünü oluşturduğunu söyledi.
Özerdağ, Anayasa değişikliğiyle Yüksek Mahkemedeki yargıç sayısının artırılması, idari davaların ilk derece olarak kaza mahkemelerinde görülmesi, üç dereceli yargılama sistemine geçilmesi ve idari davalarda tazminat düzenlemelerinin önünün açılmasının hedeflendiğini kaydetti.
Hazırlanan tasarının Bakanlar Kurulu tarafından Meclise sevk edildiğini ve bu tasarının halen komitede görüşülmeyi beklediğini kaydeden Özerdağ, düzenlemenin yeni dönemde Meclisin gündemine gelerek referandumda halkın onayına sunulmasını beklediklerini ifade etti.
Geçmişte yapılan değişiklik girişimlerinin halkın onayını alamadığını anımsatan Özerdağ, şöyle devam etti:
“Anayasa değişikliği, yargının gelişebilmesi ve hızlanabilmesi için çok gerekli bir ihtiyaçtır. Geçmişe nazaran bu ihtiyacın daha da arttığı görülmektedir. Yargının geliştirilmesi, yargısal işlemlerin hızlandırılması ve kapasitenin artırılması açısından bu değişiklik artık çok elzem bir durumdadır.”
























































































































































































