Polis kontrolünden kaçtı, Kiracıköy hattında güneye geçirilmek istenen 4 kişi çıktı
16/05/2026
Lefkoşa’da, üçüncü ülke vatandaşlarını güneye geçirmek istediği öne sürülen 56 yaşındaki bir kişi tutuklandı.
Rum basınının aktardaığına göre, Olay dün gece saat 20.50 sıralarında, Lymbia - Athineou (Kiracıköy) bölgesinde meydana geldiği bildirildi. Devriye görevi yapan polis ekipleri, özellikle de çevik kuvvete bağlı ekipler, bir aracın ara bölgeden Güney Kıbrıs kontrolündeki bölgelere doğru ilerlediğini tespit etti.
Polis ekiplerinin aracı kontrol etmek istemesi üzerine sürücünün durmayarak kaçtığı, takip sırasında ise bir kez daha kaçmaya çalışıp polis aracına çarptığı ve ardından olay yerinde durdurulduğu belirtildi.
Yapılan kontrolde araçta, sürücü dışında dört kişinin daha bulunduğu tespit edildi. Bunların 32 ve 29 yaşlarında iki kadın ile 10 ve 16 yaşlarında iki erkek çocuk olduğu, tamamının üçüncü ülke vatandaşı olduğu kaydedildi.
Haberde, 56 yaşındaki sürücünün bu kişileri güneye geçirmek istediğinin öne sürüldüğü, bu nedenle insan kaçakçılığı ve yasa dışı geçiş soruşturması kapsamında gözaltına alındığı belirtildi.
Mahkemeye çıkarılan zanlı hakkında 6 gün tutukluluk emri verildiği, araçta bulunan iki kadın ile iki çocuğun ise ilgili kabul merkezine götürüldüğü aktarıldı.































































































































































































