Advertisement

Advertisement

Rum Basını: Pile’de Türk Makamlar, Rum İtfaiye Subayını Tutukladı

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ads ads
11/06/2026

Rum Basını: Pile’de Türk Makamlar, Rum İtfaiye Subayını Tutukladı

 

Rum basınına yansıyan habere göre Pile’de Rum itfaiyeci, Türk polisi tarafından tutuklandı. 

Larnaka İtfaiyesi'nde görevli itfaiyeci, ara bölgedeki ormansızlaşma ve ağaç kesimi iddialarına ilişkin inceleme yapmak amacıyla bölgede bulunduğu sırada gözaltına alındı.

Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNFICYP) Sözcüsü Alim Siddiq, Birleşmiş Milletler Polisi (UNPOL) görevlilerinin bir itfaiyeci eşliğinde Pile platosundaki hassas bir bölgeye girdiğini belirtti.

Siddiq, itfaiyecinin Kıbrıs Türk polisi tarafından kısa süreliğine gözaltına alındığını ifade ederek, sonrasında serbest bırakıldığını açıkladı.

Olayla ilgili KKTC polisinden henüz bir açıklama yapılmadı.

DİSİ'den kınama açıklaması

Güney Kıbrıs'taki ana muhalefet partilerinden Demokratik Seferberlik (DİSİ), Pile'de yaşanan olayla ilgili yazılı açıklama yayımlayarak gözaltı olayını kınadı.

Açıklamada, Kıbrıs Rum İtfaiye Teşkilatı mensubunun yangın güvenliği amacıyla yürütülen resmi bir denetim sırasında görevini yerine getirdiği ve kendisine Birleşmiş Milletler Barış Gücü personelinin eşlik ettiği belirtildi. DİSİ, olayın ara bölgedeki statüye ve Birleşmiş Milletler'in rolüne ilişkin ciddi soru işaretleri yarattığını savundu.

Parti açıklamasında, Güney Kıbrıs hükümetine ve Birleşmiş Milletler'e gerekli girişimlerde bulunulması çağrısı yapılarak, benzer olayların tekrarlanmaması için adım atılması istendi.

DİSİ, açıklamasında Güney Kıbrıs’ın haklarını, uluslararası hukuk çerçevesindeki pozisyonunu ve Birleşmiş Milletler kararlarının uygulanmasını savunmaya devam edeceğini de vurguladı.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

İncirli: CTP Belediyeleri ekonomik krize rağmen hizmet üretmeye, yatırım yapmaya devam ediyor

HK KIBRIS

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Kıbrıs Postası’nda Erçin Şahmaran’ın konuğu oldu. CTP’nin iktidar hazırlıkları ve yerel seçim sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan İncirli, “CTP Belediyeleri ekonomik kriz koşullarına rağmen hizmet üretmeye, yatırım yapmaya devam ediyor. Yerel yönetimlerde elde ettiğimiz başarıyı daha da ileriye taşıyacağız” dedi.

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.