Rum Yönetimi Kara Sınır Kapılarındaki Kontrolleri Artırdı

KKTC’YE VE GÜNEY’E GEÇİŞ YAPANLAR PERSONEL YETERSİZLİĞİ NEDENİYLE YAŞANAN GECİKME VE SIKINTIDAN ŞİKÂYETÇİ

ads ads ads ads
30/06/2021

ads
Rum Yönetimi Kara Sınır Kapılarındaki Kontrolleri Artırdı

Rum Yönetimi’nin, aldığı siyasi bir kararla, son dönemde sınır kapılarında, özellikle de Metehan karşısında, hem KKTC’ye gelmek hem de Rum tarafına gitmek isteyen kişileri kontrol etmeye başladığı, kontroller nedeniyle geçişlerde gecikmeler yaşandığı için şikâyetler yükseldiği bildirildi.

Politis “Barikatlardan Geçişler Konusunda Şikâyetler” başlıklı haberinde “Artık gerek işgal bölgelerine gidenlere, gerek özgür bölgelere gelenlere kontroller uygulanıyor. Şikâyetlerde ifade edildiğine göre ‘gerek bilgilerin kaydedilmesi gerek cezalı durumda olunup olunmadığı ve benzer şeyler kontrol ediliyor” ifadelerini kullandı.

Gazete geçiş yapanların, Rum sınır kontrol noktalarındaki personel azlığından da şikâyet ettiğini, kapılarda 1-2 polis görevlendirilmiş olmasının kişilerin saatlerce beklemesine, sıkıntı çekmesine neden olduğunu yazdı, şunları ekledi:

“Kıbrıs Cumhuriyeti tarafından kontroller artırıldı ve bu siyasi kararın bir parçasıdır, tesadüf de değildir. Ancak şikâyet olmaması için kontrollerle birlikte insan dinamiği de artırılsa iyi olurdu.”

30/06/2021 13:08
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kara sınır kapısı, güney kıbrıs, kuzey kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.