Silahlı saldırı zanlılarından biri cezaevine gönderildi, diğeri teminata bağlandı
04/09/2026
Alayköy’de faaliyet gösteren bir gece kulübüne silahlı saldırı düzenledikleri gerekçesiyle tutuklanan K.B. ve D.D. yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemede meseleyle ilgili şahadet veren polis memuru Nurettin Özgenler, zanlıların 28 Ağustos 2026 tarihinde Alayköy’de meydana gelen “Kanunsuz Ateşli Silah Taşıma, Tasarruf, Kullanma, Kanunsuz Patlayıcı Madde Taşıma, Tasarruf, Kullanma ve Meskûn Mahalde Ateş Açma” suçlarından methaldar olduklarını söyledi.
Polis, 28 Ağustos 2026 tarihinde saat 00.30 sıralarında Alayköy’de faaliyet gösteren bir gece kulübünde kendilerine konsomatris kız verilmediği gerekçesiyle K.B. ve D.D.’nin, tasarruflarında kanunsuz olarak bulunan Felix Sarasqueta marka bindirikli av tüfeğiyle gece kulübünün tabelasına iki el ateş ettiklerini belirtti.
Zanlıların Girne’de LD 558 plakalı araç içerisinde tespit edilerek tutuklandığını belirten polis, araçta yapılan aramada av tüfeği ve sol ön koltuk altında beyaz renk poşet içerisinde 15 adet av fişeği bulunarak emare alındığını açıkladı.
Polis, zanlıların üç kez mahkemeye çıkarılarak toplam 10 gün ek tutukluluk süresi aldığını ve bu süre içerisinde tüfeğin balistik incelemeye gönderildiğini söyledi. Yapılan araştırmada tüfeğin Y.F. adına kayıtlı olduğunun tespit edildiği de aktarıldı.
Soruşturmanın zanlıların etki edebileceği kısmının tamamlandığını kaydeden polis, K.B.’nin benzer suçlardan sabıkası bulunduğunu belirterek tutuklu yargılanmasını, D.D.’nin ise teminata bağlanmasını talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, K.B.’nin 3 ayı aşmayan süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.
Yargıç, D.D.’nin yurt dışına çıkışını yasaklayarak haftada bir gün ispat-ı vücut yapmasına, 50 bin TL nakit teminat yatırmasına ve iki kefilin 500’er bin TL kefalet senedi imzalamasına emir verdi.
































































































































































































