Telefon Dairesi Her Yıl 100 Milyonlarca Lira Gelir Sağlıyor
25/03/2026
Haber Kıbrıs ÖZEL
Telekomünikasyon Dairesi’nin, yetkililerin iddia ettiklerinin aksine, yüksek gelirli ve kâr sağlayan bir kurum olduğu dikkati çekiyor.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı dairenin gelirleriyle ilgili yaptığımız araştırmada, telekomünikasyon organizasyonunun ülkeye çok ciddi gelirler sağladığı ortaya çıktı.
Devletin resmi verilerine göre “Telefon Dairesi’nin” 2025 yılında elde ettiği gelir 375 milyon 109 bin Türk Lirası’nın üzerinde.
YÜZDE 75 ARTIŞ VAR
Bakanlığın açıkladığı verilere göre, 2025’in 375,1 milyon liralık gelir, 2024 yılının aynı dönemine göre yüzde 75.14 oranında daha fazla.
Telekomünikasyon Dairesi’nin elde ettiği gelir 2024’te 214 milyon 178 bin lira; 2023’te 119 milyon 468 bin lira; 2022’de 67 milyon 545 bin lira ve 2021’de de 68 milyon 368 lira olarak kayıtlara geçmişti.
110 BİN CİVARINDA ABONE
Dairenin faaliyet raporları 72 binin üzerinde olan sabit hat telefon abonesinin giderek azaldığını göstermesine rağmen, fiber optik abone sayısının hızla arttığına, ADSL abone sayısının ise oldukça yüksek bir noktada kalmaya devam ettiğine işaret ediyor.
Daireye gelir sağlayan birçok teknik hizmetten yararlanan 110 binin üzerinde abone olduğu görülürken, sendikal çevreler, yetkililerin çok uzun yıllardır kuruma yatırım yapmaktan kaçındığını, bunun da hizmetleri aksattığını savunuyor.









































































































































































































