T&T’den Ercan’daki uygunsuz reklam açıklaması: “Süreç şirketimiz tarafından yürütülmedi”
04/09/2026
T&T Havalimanı İşletmeciliği, Ercan Havalimanı’nda bir reklam alanında yayınlanan uygunsuz içerikle ilgili açıklama yaptı.
Şirketten yapılan açıklamada, Ercan Havalimanı bünyesindeki reklam alanlarının işletilmesi ve kullandırılmasının, T&T ile sözleşmeli yüklenici şirket arasında yürürlükte bulunan sözleşme kapsamında gerçekleştirildiği belirtildi.
Açıklamada, reklam alanlarının üçüncü kişi ve firmalara kullandırılması, reklamların temini ve yayına alınması süreçlerinin sözleşmeli yüklenici şirket tarafından yürütüldüğü kaydedildi.
T&T’nin reklam alanlarını doğrudan üçüncü kişilere kullandırmadığı ve reklam verenlerle doğrudan sözleşmesel ilişki kurmadığı ifade edildi.
“Uygunsuz içerik tespit edildi”
Şirket, havalimanında yayınlanacak tüm reklam içeriklerinin mevzuata, sözleşme hükümlerine, havalimanının kurumsal niteliğine ve toplumun genel örf, adet ve ahlak anlayışına uygun olması gerektiğini vurguladı.
Bugün reklam alanlarından birinde bu ilke ve yükümlülüklerle bağdaşmayan uygunsuz nitelikte bir reklam içeriğinin yayına alındığının tespit edildiği belirtildi.
Açıklamada, söz konusu reklamın hazırlanması, temin edilmesi ve yayına alınması süreçlerinin T&T tarafından yürütülmediği kaydedildi.
Olayın öğrenilmesinin ardından gerekli tespit ve kayıtların yapıldığı, ilgili sözleşmeli şirkete bildirim ve uyarılarda bulunulduğu, benzer bir durumun tekrarının önlenmesi amacıyla sözleşmesel ve hukuki işlemlerin başlatıldığı açıklandı.
T&T, havalimanını kullanan yolcuların ve kamuoyunun hassasiyetlerini önemsediklerini belirterek, doğrudan dahli dışında gerçekleştiğini ifade ettiği olay nedeniyle kamuoyundan özür diledi.































































































































































































