Advertisement

Advertisement

Türkiye Dışişleri’ne yakın kaynaklar: Gazze Barış Kurulu GKRY’de toplanmıyor

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ads ads
26/06/2026

Türkiye Dışişleri’ne yakın kaynaklar: Gazze Barış Kurulu GKRY’de toplanmıyor

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Gazze Barış Kurulu'nun GKRY'de toplanacağı iddialarını yalanladı. Toplantının yalnızca teknik ve iç koordinasyon amacı taşıdığı, Türkiye ile Gazze Barış Kurulu üyelerinin katılmayacağı ve GKRY'nin organizasyonda herhangi bir rolünün bulunmadığı belirtildi.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’na yakın kaynaklar, Gazze Barış Kurulu’nun Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde (GKRY) toplantı yapacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Edinilen bilgilere göre, söz konusu organizasyon Gazze Yüksek Temsilciliği Ofisi yetkilileri, Tony Blair Institute for Global Change (TBI) temsilcileri ile Gazze Yönetimi Ulusal Komitesi (GYUK) yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilecek teknik ve iç koordinasyon toplantısından ibaret.

Kaynaklar, toplantıya Türkiye’den ya da Gazze Barış Kurulu’nun diğer üyelerinden herhangi bir katılımın söz konusu olmadığını vurguladı.

“GKRY’NİN HERHANGİ BİR ROLÜ BULUNMUYOR”

Dışişleri Bakanlığı’na yakın kaynaklar, toplantı yerinin GKRY olarak belirlenmesinin tamamen ulaşım ve uçuş kolaylığı nedeniyle tercih edildiğini belirterek, GKRY’nin toplantının ev sahibi olmadığını ve organizasyonda herhangi bir rol üstlenmediğini ifade etti.

Kaynaklar, teknik koordinasyon toplantısının Gazze Barış Kurulu ile ilişkilendirilmesinin kasıtlı bir algı oluşturma çabası olduğunu değerlendirdiklerini aktarırken, kamuoyuna yansıyan haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.