U12 Milli Takımı dev organizasyonlara hazır: Rakipler Trabzonspor, Samsunspor ve Azerbaycan Ulduz
05/07/2026
KTFF U-12 Milli Takımı, Türkiye’de önemli bir futbol yolculuğuna çıkıyor. Genç yetenekler, Trabzonspor, Samsunspor ve Azerbaycan Spor Bakanlığı altyapı futbol organizasyonu Ulduz ile karşı karşıya gelecek.
KTFF Eğitim Üst Kurulu Başkanı Hüseyin Ekmekçi, Trabzon-Samsun programının başladığını belirterek, yaklaşık 1000 çocuk arasından yapılan elemeler sonucunda oluşturulan U-12 Milli Takım kadrosunun önemli organizasyonlarda ülkeyi temsil edeceğini söyledi.
Yıl boyunca yapılan takip ve değerlendirmelerin ardından önce 80’e, ardından 22’ye indirilen kadroda; Yalova’dan Erenköy’e, Türkmenköy’den Esentepe’ye kadar 17 farklı kulüpten futbolcu yer aldı.
U-12 Milli Takımı ilk olarak Trabzonspor’un düzenlediği organizasyona katılacak. Burada Trabzonspor Futbol Okulları ve Trabzonspor U-12 takımları ile toplam 6 karşılaşma oynanacak. Organizasyonda genç futbolcular, çok sayıda scout tarafından da takip edilecek.
Trabzon programının ardından kafile Samsun’a geçecek. Samsunspor U-12 takımı ile Kıbrıs Türk futbolunun efsane isimlerinden Mete Adanır anısına düzenlenecek “Mete Adanır Dostluk Kupası”nda özel bir karşılaşma gerçekleştirilecek.
KTFF, bu kupayı ilerleyen yıllarda geleneksel ve kurumsal bir organizasyon haline getirmeyi hedefliyor.
Hüseyin Ekmekçi, bu temasların sadece maçlardan ibaret olmadığını, genç futbolcuların uluslararası tecrübe kazanması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
Ekmekçi, “Hem çocuklarımız hem de teknik ekibimiz ülkemizi temsil ettiklerinin bilincinde. Trabzonspor, Samsunspor ve Uldız gibi önemli futbol yapılarıyla buluşmak bizim için değerli. Yeni bir yolculuk başlıyor, heyecanlıyız. Bize şans dileyin” ifadelerini kullandı.







































































































































































































