Advertisement

Advertisement

Uluçay 3 Yılı Değerlendirdi: Altyapıdan Sosyal Hizmete Geniş Yatırım

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ad ads ads
26/03/2026

Uluçay 3 Yılı Değerlendirdi: Altyapıdan Sosyal Hizmete Geniş Yatırım

Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay, görev süresinin 3. yılı dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, altyapıdan sosyal hizmetlere kadar hayata geçirilen projeleri ve yatırımları kamuoyuyla paylaştı.

Paradise Park Lefkoşa’da yer alan toplantıda, Uluçay’ın açılış konuşmasının ardından, şehirde yıl boyunca yapılan çalışmalar ve yapılması planlanan projelerle ilgili 30 dakikalık bir tanıtım filmi gösterildi.

Gazimağusa Belediyesi Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay, görev süresinin üçüncü yılı dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, üç yıllık hizmet dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda belediyenin hayata geçirdiği projeler ve yatırımlar öne çıktı. Buna göre, son üç yılda belediye araç filosuna 127 yeni araç kazandırıldı. Kent genelinde yol çalışmalarına ayrılan toplam asfalt bütçesinin ise 108 milyon TL olduğu açıklandı.

Altyapı yatırımları kapsamında 19 bin 250 metre yeni boru hattı döşenirken, 1 kilometrelik yeni kanalizasyon hattı da hizmete alındı. Eğitim alanında 17 okul projesinin hayata geçirildiği belirtildi.

Sosyal hizmetler çerçevesinde 2 bin 300 haneye evde sağlık hizmeti sunulurken, 4 bin 120 evde pansuman hizmeti gerçekleştirildi. Ayrıca 1400 kişiye psikolojik destek sağlandığı ifade edildi.

Kent estetiği ve turizm açısından da çalışmalar yürütüldüğünü kaydeden Uluçay, 20’nin üzerinde restorasyon projesinin gerçekleştirildiğini, 5 halk plajının aktif hale getirildiğini ve 3 parkın yenilendiğini açıkladı.

Başkan Uluçay, önümüzdeki dönemde de kentin ihtiyaçlarına yönelik projelerin devam edeceğini vurguladı.

-"Yerel yönetimler daha etkin şekilde hizmete devam edecek"

Başkan Uluçay, konuşmasına her yıl ocak ayı içinde yapılan yıllık basın toplantısının bugün yapıldığını söyleyerek başladı.

Toplantının amacının, katılımcıların merak ettiği konulara açıklık getirmek, soruları yanıtlamak ve yapılan görüşmeleri detaylandırmak olduğu belirten Uluçay, Gazimağusa’nın, öğrenci, turizm ve liman şehri olduğunu ifade etti.

Ülkedeki kapalı sera üretiminin 3’te 2’sinin Gazimağusa’da yapıldığına dikkat çeken Uluçay, ülkenin ikinci büyük şehri olmasına rağmen Gazimağusa’da, şans oyunlarının oynandığı sadece bir nokta olduğunu vurguladı.

Devlet işlerinin, yerel yönetimler üzerinden yürütülmesi anlayışının geliştiğini söyleyen Uluçay, yerel yönetimlerin daha etkin bir şekilde hizmete devam edeceğini kaydetti.

Toplantıda, Uluçay, projeler hakkında sunum yaptı ve ardından soru cevap kısmına geçildi.

-"Gelirler arttı"

Soruları cevaplayan Uluçay, Belediyenin güncel mali durumu hakkında bilgi vererek çalışan bir sistem olduğunu söyledi. Belediyeler Yasası değişikliğinin ardından belediyelere ait olan gelirlerin, belediyelere devredildiğini ve mali gelirlerin bu şekilde arttığını ifade eden Uluçay, yasa değişikliğinin olumlu sonuç verdiğine dair görüşünü paylaşarak, hükümete teşekkür etti.

Laguna Apartmanları süreci hakkında da bilgi veren Uluçay, apartmanlarda ikamet edenler tarafından kurulan derneğin, Gazimağusa Belediyesi tarafından apartmanlarda yaşamanın tehlikeli olduğuna dair uyarılarına rağmen ikinci bir çalışma talep ettiğini anlattı.

Yapılacak olan ikinci çalışma için, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile protokol imzalandığını ve söz konusu çalışmanın 3 ay içinde tamamlanacağını belirten Uluçay, çalışmanın sonucuna göre apartmanların tamamen mühürlenme şansı olduğunu söyledi.

Uluçay, şehirdeki öğrencilere part-time çalışma imkanı sağladıklarını ve gelen talep üzerine Hristiyan öğrencilere Pazar günleri kiliseye ücretsiz servis hizmeti sağlandığını anlatarak, DAÜ ile birçok konuda işbirliği yapıldığını sözlerine ekledi.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.