Advertisement

Advertisement

Üstel: Arıklı’yı gemi faciası sonrası tutumu nedeniyle görevden aldık

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ad ads ads
03/11/2026

Üstel: Arıklı’yı gemi faciası sonrası tutumu nedeniyle görevden aldık

Başbakan Ünal Üstel, Genç TV yayınlanan Mustafa Alkan’ın hazırlayıp sunduğu “Er Meydanı” programına konuk oldu.

Üstel Girne açıklarında 30 Ağustos’ta meydana gelen gemi faciasının ardından Erhan Arıklı’nın bakanlık görevinden alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Arıklı’nın görevden alınmasının siyasi bir karar olup olmadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Üstel, kararın tamamen gemi faciası sonrasındaki tutum ve davranışlarla ilgili olduğunu söyledi.

Üstel, “Siyasi bir karar olsaydı çoktan onu gerçekleştirirdim. Kesinlikle öyle bir şey yok” ifadelerini kullandı.

“ERHAN BEY AİLELERİ GELİP KUCAKLAMADI”

Facianın ardından hayatını kaybedenlerin aileleriyle Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile birlikte bir araya geldiklerini belirten Üstel, Arıklı’nın ise aileleri ziyaret etmediğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu aracılığıyla Arıklı’ya ailelerle görüşmesi yönünde mesaj ilettiğini anlatan Üstel, buna rağmen Arıklı’nın gelmediğini ifade etti.

Üstel, “Erhan Bey aileleri gelip kucaklamadı. Fikri Ataoğlu’na dedim ki ara, gelsin buraya. Maalesef gelmedi. Gelmediği gibi başka başka açıklamalar yaptığı için biz onu görevden almak zorunda kaldık” dedi.

Arıklı’yı korumak amacıyla bu kararı aldıklarını belirten Üstel, “Biz onu görevden almasaydık daha da kötü olaylar yaşanabilirdi” ifadelerini kullandı.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
TAGS: Üstel: Arıklı’yı gemi faciası sonrası tutumu nedeniyle görevden aldık
MANŞETLER

HK KIBRIS

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.