Üstel: Söz verdik, yapıyoruz
09/09/2026
Başbakan Ünal Üstel, hükümetin bir yandan gençleri ev sahibi yapacak sosyal konut projelerini ülke geneline yayarken, diğer yandan üreticinin emeğini korumaya ve üretimi desteklemeye devam ettiğini açıkladı. Üstel, 8 bölgede hayata geçirilecek sosyal konut projeleri için online başvuruların cuma günü başlayacağını, narenciye üreticilerine ise yarın 607 milyon 148 bin 950 TL ödeme yapılacağını duyurdu.
“SÖZLERİMİZİ BİRER BİRER YERİNE GETİRİYORUZ”
Başbakan Ünal Üstel, “Hükümetimiz bir yandan gençlerimizi ev sahibi yapacak sosyal konut projelerini ülke geneline yayarken, diğer yandan üreticimizin emeğini korumaya ve üretimi desteklemeye devam ediyor” dedi.
Yaklaşık 30 yıllık bir aranın ardından sosyal konut projelerini yeniden başlattıklarını vurgulayan Üstel, “Yaklaşık 30 yıllık bir aranın ardından yeniden başlattığımız sosyal konut projelerinde sözlerimizi birer birer yerine getiriyoruz” ifadelerini kullandı.
8 BÖLGEDE SOSYAL KONUT İÇİN BAŞVURULAR CUMA BAŞLIYOR
Üstel, bu kapsamda;
Girne’de Dikmen, Çamlıbel ve Esentepe,
Gazimağusa’da Maraş,
Lefkoşa’da Alayköy ve Haspolat,
İskele’de Dipkarpaz,
Güzelyurt’ta Bostancı
bölgelerinde hayata geçirilecek sosyal konut projeleri için online başvuruların cuma günü başlayacağını açıkladı.
Başvuruların İçişleri Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden yapılacağını belirtti.
ÜRETİCİYE YARIN 607 MİLYON 148 BİN 950 TL
Üreticiye yönelik desteğin de sürdüğünü belirten Başbakan Üstel, narenciye üreticilerinden alınan ürünlerin toplam bedelinin 828 milyon 132 bin 545 TL olduğunu açıkladı.
Üstel, bu rakamın 607 milyon 148 bin 950 TL’lik bölümünün yarın ödeneceğini duyurdu.
ALACAKLARIN YAKLAŞIK YÜZDE 75’İ ÖDENMİŞ OLACAK
Yarın yapılacak ödemeyle birlikte üreticilerin alacaklarının yaklaşık yüzde 75’inin ödenmiş olacağını kaydeden Üstel, geriye kalan ödemelerin ise ekim ayı içerisinde tamamlanacağını bildirdi.
“GENÇLERİMİZİ EV SAHİBİ YAPIYOR, ÜRETİCİMİZİN ALIN TERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ”
Başbakan Ünal Üstel açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:
“Bir taraftan gençlerimizi ev sahibi yapıyor, diğer taraftan üreticimizin alın terine sahip çıkıyoruz.
Hükümetimiz çalışıyor. Halkımız, gençlerimiz, üreticimiz ve tüm sektörlerimiz kazanmaya devam ediyor.
Söz verdik. Yapıyoruz.”































































































































































































