Advertisement

Advertisement

Zayıflama iğnesiyle gelen ölüm: Dozunu arttırdı, hayatını kaybetti!

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ads ads
08/08/2026

Zayıflama iğnesiyle gelen ölüm: Dozunu arttırdı, hayatını kaybetti!

Norfolk'ta yaşayan 73 yaşındaki Caroline Savage, diyet ve egzersizle kilo veremeyince özel bir klinikte etken maddesi tirzepatid olan ilaç tedavisine başladı.

Yaklaşık dört ay boyunca ilacı kullanan Savage, kilo verdikten sonra eczacısının önerisi doğrultusunda doz artırma sürecine geçti. 

Doz artışının ardından şiddetli karın ağrısı yaşayan Savage, acil servise götürüldü. Hastanede pankreatit ihtimali değerlendirildi ve bazı tetkikler yapıldı.

Doktorlar, bilinen ilaç yan etkilerini de göz önünde bulundurarak hastayı ağrı kesici tedaviyle taburcu etti. 

Saatler sonra yaşamını yitirdi

Savage, eve döndükten birkaç saat sonra fenalaşarak yere yığıldı. Eşi tarafından çağrılan sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Otopside ölüm nedeninin, bağırsaktaki delinmeye bağlı gelişen fekal peritonit olduğu belirlendi. 

Aile: "Belirtiler ilacın yan etkisi sanıldı"

Ailenin avukatları, Caroline Savage'ın yaşadığı karın ağrısı ve diğer şikayetlerin Mounjaro'nun bilinen yan etkileri olarak değerlendirilmesi nedeniyle bağırsakla ilgili başka olası sorunların yeterince araştırılmadığını savundu.

Aileye göre bu durum, teşhisin gecikmesine yol açmış olabilir. 

Soruşturuluyor

Koroner mahkemesinde dinlenen uzmanlar, şu ana kadar Mounjaro'nun fekal peritonite doğrudan neden olduğuna dair bilimsel olarak kanıtlanmış bir ilişki bulunmadığını vurguladı.

Koroner, olayla ilgili nihai değerlendirmesini henüz açıklamadı. 

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS:
MANŞETLER

HK SAĞLIK

Yaz Sporları Dizleri Vuruyor: Isınmadan Yapılan Hareketlere Dikkat!

HK SAĞLIK

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte fiziksel aktivitelerimiz yoğunlaşıyor ve açık havada daha fazla zaman geçiriyoruz. Ancak bu artan hareketlilik, hazırlıksız yakalandığınızda diz ekleminde ciddi hasarlara yol açabiliyor. Central Hospital Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Akif Albayrak ısınmadan yapılan sportif faaliyetlerin, dengesiz ya da sert zeminlerde koşmanın ve ani yön değiştirmelerin sadece profesyonel sporcuları değil, tatilde aktif olan hobi düzeyindeki bireyleri de tehdit ettiğine dikkat çekiyor.

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.