Advertisement

Advertisement

Besim’den hemşire görevlendirmelerine tepki: Bu yanlıştan derhal dönün

CTP Milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Filiz Besim, yeni hastane ve servislere personel sağlanması amacıyla Lefkoşa’daki kritik birimlerde çalışan deneyimli hemşirelerin nakledilmesinin planlandığını öne sürdü.

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ads ads
28/09/2026

Besim’den hemşire görevlendirmelerine tepki: Bu yanlıştan derhal dönün

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Filiz Besim, sağlıkta personel planlamasına ilişkin açıklama yaparak Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulundu. Besim, yeni açılan hastane ve servislere personel sağlamak amacıyla Lefkoşa’daki kritik servislerde görev yapan deneyimli hemşirelerin başka birimlere nakledilmesinin planlandığını ileri sürdü.

Besim, deneyimli personelin yerine yeni alınacak ve uyum eğitimini henüz tamamlamamış hemşirelerin görevlendirilmesinin gündemde olduğunu savunarak, söz konusu uygulamanın hasta güvenliği açısından risk yaratabileceğini ifade etti.

Yeni hastane ve servislerin güçlendirilmesine karşı olmadıklarını belirten Besim, sağlık hizmetlerinin ülke genelinde erişilebilir hale getirilmesinin temel bir hak olduğunu kaydetti. Ancak yeni sağlık birimlerinin personel ihtiyacının mevcut merkezlerdeki deneyimli kadroların zayıflatılması yoluyla karşılanmaması gerektiğini söyledi.

“Uyum ve eğitim süreci tamamlanmalı”

Devlet hastanelerine alınan hemşirelerin geçmişte altı aylık uyum ve eğitim programından geçirildiğini, farklı bölümlerde rotasyonlarını tamamlamalarının ardından servislere gönderildiğini belirten Besim, yeni göreve başlayan hemşirelerin artık doğrudan servislere verildiğini ileri sürdü.

Besim, yeni açılan servislerde hemşirelik hiyerarşisinin gözetilmediğini de iddia ederek, eğitim sürecini tamamlamamış sağlık çalışanlarının kritik birimlerde görevlendirilmek istenmesinin hem hastalar hem de çalışanlar açısından sorun yaratabileceğini savundu.

Deneyimli hemşirelerin uzun yıllardır görev yaptıkları ekiplerden ayrılmasının hizmet düzenini etkileyebileceğini kaydeden Besim, yeni göreve başlayan hemşirelerin de yeterli hazırlık olmadan ağır sorumluluklarla karşı karşıya bırakılmaması gerektiğini ifade etti.

“Önce altyapı ve personel hazırlanmalı”

Yeni hastane ve servislerin açılmasının gerekli olduğunu vurgulayan Besim, bunun planlı biçimde gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti. Yeni bir sağlık birimi hizmete alınmadan önce altyapı ve tıbbi donanımın tamamlanması, doktor ve hemşire kadrolarının hazırlanması gerektiğini kaydetti.

Besim, yeni servislerin mevcut merkezlerden personel aktarımı yerine planlı istihdam ve eğitim politikalarıyla güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

KKTC Sağlık Bakanlığı, Yeni Lefkoşa Devlet Hastanesi’nin 2027 sonunda hizmete girmesinin planlandığını açıklamış durumda. Bakan Hakan Dinçyürek, Ağustos 2026’daki açıklamasında ada genelinde sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla çalışmaların sürdüğünü belirtmişti.

“Sorumluluk Bakanlığa ait olacak”

Besim, açıklamasında hükümeti seçim döneminde gerekli hazırlıklar yapılmadan sağlık alanında düzenlemelere gitmekle de eleştirdi.

“Hastalarımızın sağlığı da, sağlık çalışanlarımızın emeği ve güvencesi de seçim hesaplarına kurban edilmeyecek kadar değerlidir” ifadelerini kullanan Besim, Sağlık Bakanlığı’nı söz konusu personel planlamasından vazgeçmeye çağırdı.

Besim, uygulama nedeniyle ortaya çıkabilecek olumsuzlukların sorumluluğunun Sağlık Bakanlığı’na ait olacağını savundu.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS: Filiz Besim, Sağlık Bakanlığı, hemşireler
MANŞETLER

Erhan Arıklı’dan liman tepkisi: Ya özelleştirin ya da Ulaştırma Bakanlığına devredin

HK KIBRIS

Eski Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Ulaştırma Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun limanların mevcut durumuna ilişkin açıklamasına destek verdi. Limanların yıllar önce özelleştirme kapsamına alınarak Maliye Bakanlığına devredildiğini belirten Arıklı, “Ya limanları özelleştirin ya da özelleştirme kapsamından çıkarıp yeniden Ulaştırma Bakanlığına devredin” çağrısında bulundu.

HK KIBRIS

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.