Advertisement

Advertisement

Sağlık Bakanlığı'ndan münhal duyurusu

Sağlık Bakanlığı, farklı branşlarda görevlendirilmek üzere 90 geçici memur için münhal açtı. Başvurular 30 Eylül’de sona erecek, mülakatlar 1 Ekim’de yapılacak.

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ads ads
28/09/2026

Sağlık Bakanlığı'ndan münhal duyurusu

Sağlık Bakanlığı, farklı branşlarda toplam 90 geçici memur alımı yapacağını duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan duyuruya göre, memur alınacak branşlar ve alınacak memur sayıları şu şekilde:

  • 2 adet Eczacı Kalfası (1 Girne, 1 Güzelyurt)

  • 12 adet Diyaliz Teknikeri (5 Lefkoşa, 4 Girne, 3 Güzelyurt)

  • 9 adet Anestezi Teknikeri (3 Lefkoşa, 3 Girne, 3 Mağusa)

  • 1 adet Elektrik Teknisyeni (Güzelyurt)

  • 8 adet Anjiografi Teknikeri (4 Girne, 4 Mağusa)

  • 3 adet Makine Teknisyeni (2 Girne, 1 Güzelyurt)

  • 40 adet İlk ve Acil Yardım Teknikeri (10 Lefkoşa, 11 Mağusa, 8 Girne, 6 Güzelyurt, 4 İskele, 1 Lefke)

  • 10 adet Radyoloji Teknikeri (3 Lefkoşa, 4 Güzelyurt, 3 Girne)

  • 2 adet Diyetisyen (1 Girne, 1 Güzelyurt)

  • 3 adet Fizyoterapist (1 Girne, 2 Güzelyurt)

ARANAN NİTELİKLER

Münhale başvuracak adayların KKTC vatandaşı olması ve belirtilen üniversite veya Sağlık Meslek Yüksekokulu önlisans/lisans programlarından mezun olması gerekiyor.

Adayların ayrıca Temiz Karakter Belgesi’ne sahip olması, erkek adayların ise askerlik ödevini tamamlamış olması şartı aranıyor. Temiz Karakter Belgesi’nin sınav sonuçlanana kadar kabul edileceği belirtildi.

BAŞVURULAR 30 EYLÜL’DE SONA ERECEK

Müracaatların Sağlık Bakanlığı Merkez Örgütü Arşiv Birimi’ne yapılacağı bildirildi.

Son başvuru tarihi 30 Eylül 2026 mesai bitimi olarak açıklanırken, mülakatların 1 Ekim 2026 Perşembe günü gerçekleştirileceği ve detayların başvuru sahiplerine bilahare bildirileceği kaydedildi.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS:
MANŞETLER

Erhan Arıklı’dan liman tepkisi: Ya özelleştirin ya da Ulaştırma Bakanlığına devredin

HK KIBRIS

Eski Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Ulaştırma Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun limanların mevcut durumuna ilişkin açıklamasına destek verdi. Limanların yıllar önce özelleştirme kapsamına alınarak Maliye Bakanlığına devredildiğini belirten Arıklı, “Ya limanları özelleştirin ya da özelleştirme kapsamından çıkarıp yeniden Ulaştırma Bakanlığına devredin” çağrısında bulundu.

HK KIBRIS

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.