KITMOK: Her gün Motosiklet kazalarıyla sarsılıyoruz. Acil önlem şart
04/10/2026
Kıbrıs Türk Motosiklet Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Koyuncu, art arda yaşanan motosiklet kazalarına dikkat çekerek, 125 cc ve altındaki motosikletlerde ciddi vergi indirimi uygulanması çağrısı yaptı.
Koyuncu, son olarak 23 yaşındaki genç bir kişinin hayatını kaybetmesinin toplumda büyük üzüntü yarattığını belirterek, her gün yeni bir motosiklet kazası haberiyle sarsıldıklarını ifade etti.
Toplu taşımanın yetersiz olduğu ülkede iki tekerlekli ulaşımın teşvik edilmesinin toplumsal bir zorunluluk olduğunu vurgulayan Koyuncu, bu adımın hem vatandaşın ekonomik yükünü hafifleteceğini hem de trafik yoğunluğunun azaltılmasına katkı sağlayacağını kaydetti.
“Adamız mevcut araç trafiği yükünü daha fazla taşıyamaz” diyen Koyuncu, gelişmiş ülkelerin iki tekerlekli ulaşımı teşvik ettiğini belirtti.
Yetkililere çağrıda bulunan Koyuncu, daha fazla can kaybı yaşanmaması için somut ve acil adımlar atılması gerektiğini söyledi.



























































































































































































