Advertisement

Advertisement

Petrol-İş’in grevi ikinci gününde…

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ads ads
15/10/2026

Petrol-İş’in grevi ikinci gününde…

Kıbrıs Türk Petrol İşçileri Sendikası’nın (Petrol-İş), Kıbrıs Türk Petrolleri’nin Kalecik Dolum Tesisleri’nde dün başlattığı süresiz grev, ikinci gününde devam ediyor. 

Petrol-İş, “Dokuz personelle ilgili işten durdurma ihbarının işveren tarafından geri çekilmemesi” gerekçesiyle dün süresiz grev başlatmıştı.  Kıbrıs Türk Petrol İşçileri Sendikası’nın bağlı olduğu Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş) Başkanı Semih Kolozali, mücadelelerinin sonuç alıncaya kadar süreceğini ve tesisin hiçbir faaliyet yürütmeyeceğini belirtti.

Dev-İş Başkanı Semih Kolozali, grevin dün başladığını ve gün boyu istişarelerde bulunduklarını belirtti.

Maliye Bakanlığı'na bağlı İnkişaf Sandığı’nın şirket yönetim kuruluna atadığı temsilcinin toplantı daveti bile yapılmadan, toplantı tutanağına oy birliğiyle karar alındığının yazıldığını savunan Kolozali, Maliye Bakanlığı'nın bu konuda yönetim kuruluna ihbarda bulunduğunu belirtti.

Kolozali, akabinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın da “Duruş ihbarlarının” yürürlüğe konulmayacağı yönünde bildirimde bulunduğunu kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın birçok noktada işverenle girişimlere bulunduğunu dile getiren Kolozali, “Umarım, bugün olumlu gelişmeler yaşanır.” dedi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy’un bazı açıklamalarını da eleştiren Kolozali, yönetim kurulunun tüm kararlarının ilgili bakanlığın onayına tabi olduğunu ifade etti.

Tüm çalışanların grevde olduğunu aktaran Kolozali, tesisin hiçbir faaliyetini yürütmeyeceğini belirtti.

Mücadelelerinin sonuç alıncaya kadar süreceğini belirten Kolozali, “Çok net bir şekilde söylüyoruz: Bu kurum kârdadır. Ortada bir zarar söz konusu değildir ve kurumun personel ihtiyacı vardır.” ifadelerini kullandı.

Kolozali, çalışanlarla müzakere edilmeden ve farklı gerekçeler öne sürülerek dokuz kişinin işsiz bırakılmasına kimsenin göz yummayacağını söyledi.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.