Advertisement

Advertisement

“Yedi ay sonra yeniden değişiklik olağan değil”

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ads ads
17/09/2026

“Yedi ay sonra yeniden değişiklik olağan değil”

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Doğu Akdeniz Üniversitesi’ndeki yönetim değişikliği önerilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erhürman, DAÜ’de yapılması planlanan değişikliklere ilişkin Bakanlar Kurulu kararının henüz Cumhurbaşkanlığına ulaşmadığını ancak basına yansıyan bilgilerden böyle bir karar alındığını gördüklerini söyledi.

Yaklaşık yedi ay önce DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu’nun yeniden oluşturulduğunu hatırlatan Erhürman, o dönemde Cumhurbaşkanlığının gelen önerileri üç kez geri göndermek zorunda kaldığını, daha sonra üniversitenin selameti açısından hükümetin önerilerinin kabul edildiğini belirtti.

“Yedi ay sonra yeniden değişiklik olağan değil”

Yeni önerilerin resmi olarak ulaşmasının ardından yalnızca hukuka uygunluk açısından değil, liyakat açısından da değerlendirme yapacaklarını açıklayan Erhürman, yaklaşık yedi ay önce oluşturulan bir yapının yeniden değiştirilmesinin olağan karşılanacak bir durum olmadığını söyledi.

Erhürman, kişilerin şahsiyetlerinden bağımsız biçimde objektif liyakat kriterlerinin esas alınacağını belirtti.

“Atama yetkisi Cumhurbaşkanındadır”

DAÜ’deki atama sürecinin üçlü kararname sisteminden farklı olduğuna dikkat çeken Erhürman, Bakanlar Kurulu’nun yalnızca öneri yaptığını, atama yetkisinin ise Cumhurbaşkanına ait olduğunu söyledi.

Bu nedenle liyakat konusunda üçlü kararnamelerde olduğundan daha fazla sorumluluk taşıdığını düşündüğünü ifade eden Erhürman, resmi karar kendilerine ulaşmadan herhangi bir değerlendirme yapmadığını da vurguladı.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

Gürlek'ten Kaşif Kozinoğlu soruşturması açıklaması: ''Kıbrıs'ta bulunduğu tespit edilen şüpheli hakkındaki adli süreç devam ediyor”

HK KIBRIS

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun 2011’de cezaevinde ölümüne ilişkin yeniden başlatılan soruşturmada 4 şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı kararı verildi. İstanbul ve Ankara’daki operasyonlarda 3 kişi gözaltına alınırken, Adalet Bakanı Akın Gürlek diğer şüphelinin Kıbrıs’ta bulunduğunu ve adli sürecin devam ettiğini açıkladı.

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.