Advertisement

Advertisement

Zelensky: Putin savaşı bitirmek istemiyor

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ads ads
06/06/2026

Zelensky: Putin savaşı bitirmek istemiyor

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky sosyal medya hesabından yaptığı günlük görüntülü paylaşımında, Rusya-Ukrayna savaşındaki önemli gelişmeleri değerlendirdi.

ZELENSKY'DEN ESİR TAKASI VE BARIŞ GÖRÜŞMELERİ AÇIKLAMASI

Rusya ile esir takasını gerçekleştirdiklerini anımsatan Zelensky, 185 Ukraynalı askerin ve 1 sivilin bugün evlerine getirildiğini ifade etti.

Zelensky, yıl başından bu yana 1429 Ukraynalı asker ve sivilin esir takası sonucu serbest bırakıldığını kaydetti.

Savaşın sona erdirilmesi için ABD ve Avrupa ile görüşmeleri yapmak için hazırlıklar yaptıklarını aktaran Zelensky, "Avrupalıların Ukrayna'yı desteklemek için yeni adımlar hazırladığını biliyoruz." diye konuştu.

Zelensky, Rusya Devlet Başkanı'na hitaben dün yayımladığı açık mektuba, Putin'in cevabını da değerlendirdi.

"PUTİN SAVAŞI BİTİRMEK İSTEMİYOR"

Rusya'nın savaşı seçtiğini savunan Zelensky, şu ifadeleri kullandı:

“"Rus tarafı maalesef yine savaşı seçiyor, bugünkü cevabı herkes duydu. Zayıf bir cevap. (Putin) Savaşı bitirmek istemiyor. Bence dünyadaki birçok kişi bu cevaptan hayal kırıklığına uğradı. Hiçbir şeyi değiştirmek istemiyor, sadece kendisinin ve ondan para alanların savaşı sevdiğini kabul etmek istemiyor, bugün herkes çok gülümsüyordu."

Zelensky, Putin'e dün açık mektup göndererek, iki liderin bir araya gelmesi ve savaşı aralarında sona erdirmeleri gerektiğini belirtmişti.

Putin ise mektupta kaba ifadeler bulunduğunu kaydederek, kendisiyle şu aşamada görüşmenin "şimdilik herhangi bir anlamını görmediğini" söylemişti.

"ŞU AN ZELENSKY İLE GÖRÜŞMEYİ ANLAMLI BULMUYORUM"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise St. Petersburg’da düzenlenen Uluslararası Ekonomi Forumu’nda Ukrayna’da devam eden savaşı ve bu savaşın sonlanması için Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky'in görüşme teklifine ilişkin konuşmuştu.

Putin, Zelenskiy’in kendisine hitaben yazdığı mektubu yüzeysel olarak incelediğini söyleyerek şöyle dedi:

“"Mektubu inceledim. Bu mektubun içeriğinde bazı kaba unsurlar var. Amaç görüşme için bir ortam oluşturmak mı yoksa bu görüşmenin yapılamayacağı bir ortam oluşturmak mı? Kiev bir yandan görüşme talep ediyor, diğer yandan Starobelsk'e yönelik saldırı gibi korkunç suçlar işliyor. Zelenskiy ile bir görüşme, ancak belirli anlaşmalara varıldıktan sonra mümkün olabilir. Şu an için görüşmeyi anlamlı bulmuyorum"”

Sözlerinin devamında çatışmanın sona ermesi için kalıcı anlaşmalar yapılması gerektiğini savunan Putin, "Rusya'nın çatışmanın kısa vadeli durdurulmasına değil, uzun vadeli ve tarihi bir perspektife dayanan anlaşmalara ihtiyacı var" demişti.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS:
MANŞETLER

HK DÜNYA

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.