Batu Beyit, UBP Lefkoşa milletvekilliği için aday adaylığını açıkladı
15/10/2026
Batu Beyit, Ulusal Birlik Partisi’nden (UBP) Lefkoşa milletvekili aday adayı olduğunu kamuoyuna duyurdu.
Yazılı açıklama yapan Beyit, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin geleceğine duyduğu inanç ve ülkesine karşı hissettiği sorumluluk doğrultusunda aday adayı olma kararı aldığını belirtti.
Kararında halktan gördüğü desteğin, ülkesine bağlılığının ve daha güçlü bir gelecek için hizmet etme arzusunun etkili olduğunu ifade eden Beyit, siyasetin temelinde halkın sorunlarına çözüm üretmenin bulunması gerektiğine dikkat çekti.
“Amacım ayrıştıran değil, birleştiren bir anlayışla hizmet etmek”
Siyasete bakış açısını da paylaşan Beyit, siyasetin halkın sesini duymak, sorunlara çözüm üretmek, verilen sözlerin arkasında durmak ve ülkenin geleceği için sorumluluk almak anlamına geldiğini kaydetti.
Beyit, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Amacım; ayrıştıran değil birleştiren, sorunları erteleyen değil çözüm üreten, halkıyla birlikte yürüyen bir anlayışla ülkeme hizmet etmektir.”
Aday adaylığı sürecinin zorluklarının farkında olduğunu belirten Beyit, ülkesine duyduğu sevgiye, halkın iradesine ve ortak çabayla başarılabileceklerine olan inancının tam olduğunu vurguladı.
Beyit, açıklamasını, çıktığı bu yolun ülke, halk ve gelecek adına hayırlı olması temennisiyle tamamladı.






























































































































































































