Advertisement

Advertisement

El-Sen’in grevi devam ediyor…

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ads ads
09/10/2026

El-Sen’in grevi devam ediyor…

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası'nın (El-Sen) grevi beşinci gününde devam ediyor.

El-Sen Başkanı Ahmet Tuğcu bugün, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Serman Yiğit, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Genel Başkanı Metin Atan, Kıbrıs Türk Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu ve Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Mustafa Yalınkaya ile bir araya gelecek.

El-Sen Genel Sekreteri Hüseyin Peksever’in, Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) yaptığı açıklamaya göre, saat 12.00’de El-Sen binasında gerçekleşecek görüşme sonrası açıklama yapılması bekleniyor.

El-Sen dün, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) Yönetim Kurulu’nun seçim yasakları döneminde geriye dönük kararlar aldığı şüphesiyle polise ve Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurmuştu Peksever, başvuru konusunda henüz herhangi bir yanıt veya geri dönüş almadıklarını da belirtti.

Başkan Ahmet Tuğcu, sendikanın taleplerine ilişkin Kıb-Tek Yönetimi’nin yazılı taahhüt vermesi halinde grevi sonlandırmaya hazır olduklarını duyurmuştu.

Tuğcu ayrıca yazılı açıklama yaparak, KIB-TEK yönetimini ve siyasi makamları, “algı operasyonları üzerinden kamuoyunu yönlendirmeye çalışmak yerine masaya oturmaya, sorunları çözmeye ve çalışanların can güvenliğini güvence altına almaya” çağırmıştı.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.