Tecavüz zanlısı cezaevine gönderildi
25/09/2026
efkoşa’da meydana gelen cinsel tecavüz suçundan tutuklanan P.F.A. yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemede meseleyle ilgili olguları aktaran polis memuru Fırat Uğuroğlu, olayın 14 Eylül 2026 tarihinde 09.00-10.00 saatleri arasında Lefkoşa’da meydana geldiğini söyledi. Uğuroğlu, zanlı P.F.A.’nın aynı evde misafir olarak kalan 22 yaşındaki Nijerya uyruklu kadına cinsel tecavüzde bulunduğunun iddia edildiğini aktardı.
Olayın 15 Eylül 2026 tarihinde polisin bilgisine geldiğini belirten Uğuroğlu, müştekinin ifadesi doğrultusunda giydiği kıyafetler ile olayın gerçekleştiği ikametgâhta yapılan aramada zanlının huzurunda alınan iç çamaşırı ve yatak örtülerinin DNA incelemesi yapılmak üzere emare olarak alındığını kaydetti.
Polis, aynı tarihte zanlının Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nden temin edilen derdest emri gereği tutuklandığını, ardından müşteki ve zanlının Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde doktor kontrolünden geçirildiğini söyledi.
Uğuroğlu, soruşturma kapsamında temin edilecek ifadeler bulunduğunu, zanlının ayrıca Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Üroloji Servisi’nde doktor kontrolünden geçirildiğini belirtti. Olayla ilgili emare olarak alınan kanıtların DNA incelemesi için Türkiye’ye gönderileceğini kaydetti.
Polis, soruşturmanın zanlının etki edebileceği kısmının tamamlandığını, yüksek lisans öğrencisi olan zanlının ülkede güçlü bir bağlılığının bulunmadığını ve suçun ağır ceza kapsamına girdiğini belirterek tutuklu yargılanmasını talep etti.
Yargıç Gizem Erciyas, huzurundaki şahadeti değerlendirerek P.F.A.’nın 45 günü aşmayan süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.






























































































































































































